Drets animals
Societat 12/09/2022

Palma provarà un sistema de galeres elèctriques amb l'objectiu d'eliminar les de tracció animal

El projecte cap a la transició elèctrica tindrà una dotació en els Pressupostos Generals de l'Estat

ARA Balears
2 min
Les galeres son una icona del centre de Palma però no agraden a tothom.

PalmaPalma disposarà d'un projecte pioner consignat de galeres elèctriques per eliminar les de tracció animal i que es consignarà als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE), segons ha informat Unides Podem en un comunicat. D'aquesta manera, la diputada balear de la formació, Lucía Muñoz, ha anunciat que la intenció és que Palma esdevingui "la primera ciutat de l'Estat lliure de galeres de tracció animal".

El director general de Drets dels Animals del Govern, Sergio García, ha assenyalat que l'eliminació de les galeres és "un dels objectius que persegueixen des de Podem". "L'alta temperatura, com s'ha evidenciat aquest estiu, suposa un gran risc per al benestar dels animals que les estiren", ha apuntat García, qui ha avançat que treballen per l'homologació de les galeres elèctriques per començar la transició com més aviat millor".

Per part seva, la diputada ha anunciat que en els pròxims PGE s'hi inclourà una partida per fer "efectiu aquest canvi" cap a les galeres elèctriques a Palma i així eliminar totalment les galeres de tracció animal.

García també ha presentat les dades d'una altra iniciativa posada en marxa pel seu departament, en col·laboració amb els ajuntaments, com és el programa Viopet, que consisteix en l'acollida de les mascotes de dones víctimes de la violència de gènere. Aquest dilluns, l'Ajuntament de Calvià s'ha sumat a aquesta iniciativa després de signar un acord amb el Ministeri de Drets Socials.

"Abandonar la llar per una situació de violència masclista és molt complicat per les dones i més si han d'abandonar el seu animal. Avui Calvià és un municipi més feminista i més respectuós amb els animals", ha incidit la tinent de batle i responsable de Drets dels Animals a Calvià, Marga Plomer. A més a més, Unides Podem ha indicat que presentarà mocions a tots els consistoris de les Illes per implementar el programa Viopet.

stats