Societat 16/10/2020

Un total de 35 forns de Palma participaran en la sisena edició de la Ruta del Llonguet

Els ciutadans podran consultar quins són els establiments inscrits a través de l'aplicació mòbil 'Pa d'aquí, forn i tradició'

Ara Balears
2 min
Aquest dimecres comença una nova edició de la Fira del Llonguet a Palma.

PalmaL'Ajuntament de Palma ha anunciat que un total de 35 forns de Ciutat participaran en la sisena edició de la Ruta del Llonguet, que començarà el 21 d'octubre i finalitzarà el 16 de desembre. Cort ha destacat que, com a novetat, enguany els ciutadans podran consultar quins són els forns inscrits a través de l'aplicació mòbil 'Pa d'aquí, forn i tradició'. Aquesta millora, segons el Consistori, permet geolocalitzar els forns i conèixer les dades de contacte de cada un, l'horari de venda i les especialitats de cada establiment. L'app també dona informació de la marca i les tipologies de pans considerats tradicionals a les Illes.

Cort ha assenyalat que es manté el preu d'altres anys: cada dimecres s'oferirà un entrepà de llonguet amb una beguda per tres euros. Cada establiment informarà els clients dels tipus d'entrepans i begudes que inclou la promoció.

Coincidint amb la celebració del Dia mundial del pa, el batle de Palma, José Hila, amb el regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Rodrigo Romero; la directora de l'Institut d'Innovació Empresarial de les Illes (IDI), Mariona Luis, i el president de l'Associació de Forners i Pastissers de les Balears, Pep Magraner, han presentat aquest divendres aquesta nova edició.

Hila ha recalcat que amb aquesta cita es promociona el producte local, alhora que "potenciam els comerços que més han patit la disminució del turisme i el canvi d'hàbits de la ciutadania a causa de la pandèmia".

El president de l'Associació de Forners i Pastissers ha incidit en la importància de l'app, que "permetrà als clients consultar quins forns hi participen, les varietats d'entrepans que ofereixen i fins i tot fer encàrrecs o demanar que els els duguin. Donam facilitat adaptant-nos a la nova realitat sanitària".

Per part seva, Romero ha explicat que "l'objectiu és que la gent vagi als forns per així donar a conèixer el producte artesà. La ruta és un reclam per fidelitzar nous clients, especialment a aquells comerços que més estan patint la crisi econòmica".

El Consistori ha subratllat que actualment hi ha 309 establiments adherits a l'aplicació 'Pa d'Aquí'. Mallorca en té 235; Menorca, 51; Eivissa, 20, i Formentera, 3. Els forns que s'hi han adherit es poden consultar a l'aplicació que es va crear l'any passat per promocionar els establiments que elaboren pa de manera tradicional.

stats