Societat 20/05/2020

Uns 400 locals de Palma ja han demanat ampliar les terrasses

L'Ajuntament preveu un increment de sol·licituds quan Mallorca passi a la fase 2

Ara Balears
2 min
Un cambrer munta taules d'una terrassa a Palma

PalmaFins ara l'Ajuntament de Palma ha rebut unes 400 sol·licituds per part de locals que tenen places d'aparcament just davant i que volen muntar-hi terrasses per compensar les mesures sanitàries que obliguen a reobrir amb un aforament limitat del 50% i garantint una distància de dos metres entre persones, segons ha explicat el regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior, Alberto Jarabo. D'altra banda, també ha anunciat que Cort mantindrà la suspensió del pagament de la taxa d'ocupació de les terrasses fins al 31 de desembre, cosa que suposarà una manca d'ingressos municipals d'1,7 milions.

El regidor ha comentat que preveuen un increment de sol·licituds quan Mallorca passi a la fase 2, previsiblement la setmana vinent, perquè fins ara molts restauradors encara no han obert. Consideren, com ha explicat Jarabo, que les taules que es poden treure no són suficients per poder tenir uns ingressos suficients per poder treure dos treballadors que tinguin en ERTO.

El regidor també ha dit que les sol·licituds s'estan aprovant amb "rapidesa" i que les traslladen diàriament a l'àrea de Seguretat Ciutadana perquè les tinguin en compte a l'hora de controlar el compliment de les mesures sanitàries a les terrasses.

Respecte de la taxa de les terrasses, cal dir que la modificació de l'ordenança fiscal que la regula s'ha aprovat a la Junta de Govern municipal i encara s'haurà d'aprovar definitivament en el pròxim ple de l'Ajuntament, segons ha informat l'agència Efe.

Cal recordar que l'horari d'obertura de les terrasses improvisades serà de 8 a 23 h, coincidint amb les hores en què els diferents col·lectius poden sortir al carrer. La delimitació dels espais es faria amb jardineres i mampares i també es permetria l'ús de tarimes per igualar l'altura de la terrassa. Les cadires, les taules i els para-sols s'hauran de retirar quan acabi el servei.

stats