Societat 30/01/2019

Palma, una ciutat que camina

El regidor de Mobilitat ha impulsat l'ingrés a la xarxa de 'Ciudades que caminan', de la qual formen part una trentena de municipis d'arreu de l'estat espanyol

Aina R. S.
2 min
Turistes i residents caminen per un dels carrers cèntris de Palma

PalmaPalma ja forma part de la xarxa de 'Ciudades que caminan', una plataforma que funciona en l'àmbit de l'estat espanyol i que té com a objectiu promoure la mobilitat sostenible i la cultura del fet de caminar dins les ciutats.

El regidor de Mobilitat, Joan Ferrer, ha explicat que a l'Ajuntament de Palma han fet feina per millorar la convivència entre els vianants i els cotxes a Ciutat i ha posat com a exemple la conversió en zona de vianants de la plaça del Banc de l'Oli, dels carrers que envolten l'edifici de la Llotja i, pròximament, del carrer de Velázquez, les obres del qual estan a punt d'adjudicar-se.

"Hem hagut de reequilibrar la situació, ja que fins ara el cotxe marcava la traça urbana de tota la ciutat", ha declarat Ferrer.

Segons el regidor, el més interessant a l'hora d'ingressar en aquesta xarxa és el fet de poder compartir amb altres ciutats experiències i projectes de millora de la mobilitat, el disseny i la gestió de les xarxes de vianants, entre altres coses.

Palma, una ciutat que camina

A més, la Regidoria impulsarà la creació d'uns mapes que s'anomenen 'Metro-minut', amb què els ciutadans podran comprovar el temps que es tarda anant a peu entre diferents punts d'interès de la ciutat. El mateix mapa també mostrarà la distància a peu que hi ha entre els diferents districtes. Joan Ferrer ha explicat que els mapes es col·locaran als centres de salut, les biblioteques, els casals de barri i diversos llocs d'exposició pública.

La xarxa de 'Ciudades que caminan' es regeix pels drets i principis recollits a la Carta dels Drets del Vianant, adoptada pel Parlament Europeu l'octubre de 1988 i per la Carta Internacional del Caminar. Aquests dos documents defensen els drets dels vianants a viure en un entorn sa i a gaudir lliurement dels espais públics amb garanties. Palma també s'ha adherit a aquestes cartes.

stats