Economia
Societat 23/01/2023

Palma és la ciutat de l'Estat que dona més ajudes a persones amb insuficiència d'ingressos, segons Cort

El nou catàleg 2023 d'ajudes i prestacions entrarà en vigor el pròxim 1 de març

ARA Balears
1 min
Ajuntament de Palma

PalmaL'Ajuntament de Palma ha presentat aquest dilluns el nou catàleg 2023 d'ajuts i prestacions de l'àrea de Benestar Social, i ha destacat que la ciutat mallorquina, juntament amb Bilbao, és la que dona accés a més ajuts econòmics, perquè el límit d'ingressos és més elevat. "Tots els ciutadans que ingressen menys de 1.167 euros al mes tenen accés a les ajudes, molt per sobre de Sevilla o Santander, que estan en segona posició, amb el límit de 900 euros al mes", ha explicat el regidor de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera.

Segons ha indicat el Consistori en nota de premsa, el nou catàleg, que entrarà en vigor l'1 de març del 2023, incrementa "significativament" el barem d'ingressos màxims per accedir a les ajudes. Així, passa d'utilitzar el Salari Mínim Interprofessional (SMI) com a referència, sortint d'indicadors com l'Iprem, per "ajustar-se més a les necessitats reals". En aquest punt, la coordinadora general de Benestar Social, Catalina Trobat, ha subratllat que "cada ajuda és coherent amb les dades, resultant de l'estudi sobre el salari de referència local per a una vida digna".

El catàleg

El nou catàleg del 2023 augmenta els ajuts tenint en compte el nombre de persones que formen les unitats de convivència. Per exemple, un nucli de dos adults i dos menors rebia ajuts per valor de 16.543 euros el 2018 i, a partir d'aquest mes de març, rebrà 22.540 euros, segons l'Ajuntament.

D'altra banda, els ajuts dins de la senalla bàsica augmenten un 50% i ofereixen noves prestacions, com la roba i calçat per a nins de 0 a 16 anys, i amb una quantia màxima de 200 euros per beneficiari i any. També preveu roba i calçat professional, una nova modalitat d'ajuda d'incorporació social.

stats