Urbanisme
Societat 28/10/2022

Palma celebra la reobertura del carrer de Nuredduna i la plaça de Francesc Garcia Orell per als vianants

La gent ha acudit en massa a les activitats programades per a la inauguració

ARA Balears
2 min
El carrer Nuredduna ple de gent en el dia de la seva inauguració com a eix cívic.

PalmaDiverses activitats culturals, esportives i socials han omplert de gent el carrer de Nuredduna i la plaça de Francesc Garcia Orell en la seva reobertura oficial com a espai per a vianants i zones verdes.

La festa d’obertura del nou eix verd s’ha iniciat amb la plantada de gegants i xeremiers i fins a les 19 hores s’han succeït activitats per als més petits com pintacares, un circuit de la Policia Local, activitats esportives a l’aire lliure o l’inici d’una de les rutes de Nordic Walking de l’Institut Municipal de l’Esport.

L’animació dels Estupendos Burruños ha donat pas a la trobada intercultural entre el drac xinès, el drac de na Coca i els grups de ball bolivià. La festa ha conclòs amb l’actuació del grup Val 9, segons ha informat Cort en un comunicat.

"Nuredduna era, fins ara, un carrer ple de cotxes. Ara és un nou punt de trobada de la ciutadania i els veïns de Pere Garau; un nou espai per als vianants, per a grans i petits. Ho hem volgut celebrar amb una festa perquè tothom gaudeixi del nou eix cívic de Ciutat. La transformació de Palma està en marxa", ha dit el batle, José Hila.

Durant les darreres setmanes l’Ajuntament ha completat la connexió per a vianants del carrer de Nuredduna amb la plaça de Francesc Garcia Orell. Aquesta plaça, que abans estava aïllada i era una rotonda, s’ha unit al carrer de Nuredduna amb una nova pavimentació que inclou vuit jocs infantils pintats al paviment. Així mateix, s’han restaurat les columnes, les lluminàries i la pèrgola i s’han renovat els embornals i la recollida de pluvials d’aquest espai. L’àmbit entre els carrers de Uetam i de Francesc Barceló i Combis continua obert al trànsit.

Actuacions en l'obertura del carrer Nuredduna i la plaça Francesc Garcia Orell.

Durant els darrers dies, a més, s’han sembrat al carrer de Nuredduna 19 arbres de diferents espècies que aporten color i ombra al carrer (xiprers, roses de síria, una xacaranda, una palmerera o un cirerer) i que sumen, juntament amb els 36 plataners ja existents, un total de 55 arbres.

La reforma d’aquesta plaça i de l’eix verd de Nuredduna han suposat una inversió de més de 2,1 milions d'euros (1,8 milions d’euros el carrer i més de 300.000 euros la reforma de la plaça).

Cal recordar que s’han renovat al carrer de Nuredduna 6.025 metres quadrats de carrer amb una pavimentació de plataforma única i s’ha renovat tot l’enllumenat amb un sistema de catenàries. Les obres han permès, a més, renovar el sistema de reg i de pluvials. La intervenció del carrer de Nuredduna ha estat finançada per la Unió Europea a través del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

stats