Mobilitat
Societat 13/09/2022

Palma acull la Setmana Europea de la Mobilitat amb un programa per frenar la contaminació del transport

L'objectiu és potenciar la mobilitat neta i el transport públic

ARA Balears
2 min
Els aparcaments del centre de Palma, buits al dia europeu sense cotxes

PalmaPalma se suma, de nou, a la Setmana Europea de la Mobilitat amb l'objectiu de fomentar la mobilitat urbana sostenible, un canvi d'hàbits a favor d'una mobilitat activa, el transport públic i altres solucions de transport net. A partir de dijous que ve, 15 de setembre, l'Ajuntament municipal ha organitzat un seguit d'activitats que pretenen mostrar als ciutadans les possibilitats de mobilitat que tenen disponibles i els beneficis d'una circulació més neta i sense tants de cotxes.

La primera gran activitat programada (per a divendres 16 de setembre) és el Park(ing)Day. Durant aquest dia algunes de les places d'aparcament de la Ciutat es transformen en espais públics i recreatius. El segon acte està previst per a dissabte 17 de setembre i es durà a terme a l'entorn entre el carrer de Riera i la plaça de Joan Carles I. En aquest cas, Cort oferirà Museubus i visites al tren, així com nombroses activitats per als més petits per inculcar-los la importància i les facilitats del transport públic.

Dimarts 20 de setembre es lliuraran els premis als usuaris més fidels del TIB, EMT Palma, Bicipalma en un acte conjunt entre Ajuntament i TIB i que tindrà lloc a la plaça del casal de barri de Can Alonso a les 18 hores i que estarà amenitzat per la Banda Municipal de Música. Dijous 22 arribarà una de les activitats més esperades d'aquest programa; el dia sense cotxes. L'Ajuntament de Palma ha explicat, a través d'un comunicat, que el tren i el metro seran gratuïts per a tothom durant tot el dia. Per acabar, dia 24 de setembre Cort ha organitzat una visita guiada a les instal·lacions de l'EMT Palma amb inscripció prèvia.

A més dels actes prevists a l'agenda, durant tota la setmana es duran a terme altres activitats com la gimcana Rodabarris, dia 1 d'octubre a les 10.30 hores, o la ruta Font de Misteris, que tindrà lloc dia 22 de setembre des de la plaça Major. A més, es tornarà a fer una ruta saludable, dilluns dia 19 de setembre a les 10 hores, i hi haurà tallers de bicis i tallers d'autonomia i accessibilitat al bus organitzats per EMT i ASPAYM.

stats