Correbous
Societat 07/10/2022

Nova mort al País Valencià durant les festes de bous al carrer d'Almassora

La víctima ha estat un home de 72 anys que ha rebut una enganxada d'un dels animals

Rafa Nogués
2 min
Celebració de la festivitat dels bous al carrer al municipi valencià de Puçol (Horta), en una imatge d'arxiu.

ValènciaJa són nou les víctimes mortals, un rècord històric des que hi ha registres. El País Valencià ha sumat una nova mort en una celebració de festes taurines, en aquest cas, durant les festes de bous al carrer celebrades a la localitat d'Almassora (Plana Alta). La víctima ha estat un home de 72 anys que, mentre caminava pel carrer amb altra persona, s'ha vist sorprès i ha rebut una enganxada d'un dels bous. Segons ha informat l'Ajuntament de la localitat, les banyes de l'animal li colpejaren primer la zona inguinal i aquest colp va provocar el xoc del cap de l'home contra una de les barreres situades al carrer.

Ràpidament, la víctima va ser traslladada a la infermeria d'Almassora, on l'equip sanitari i els cirurgians atengueren i intubaren l'home. Posteriorment, es va portar la víctima a l'Hospital General Universitari de Castelló, on minuts després va morir.

Després d'aquesta tragèdia, l'Ajuntament va decidir suspendre tots els actes previstos per al dia d'ahir i va convocar un minut de silenci per a mostrar condol a la víctima.

Rècord històric negatiu

Amb aquesta mort, ja en són 9 les produïdes en aquest 2022, xifra que suposa el màxim històric registrat al País Valencià. Aquesta nova tragèdia arriba menys d'un mes després dels terribles successos de Canet d'en Berenguer, on un home de 80 anys també hi va perdre la vida. De moment, no hi ha notícies de cap canvi en la normativa que afecti el cas ni en el protocol de seguretat d'aquest tipus d'acte.

Insults i amenaces

A més a més, es va produir un altre episodi tràgic durant l'incident dels bous al carrer d'Almassora. Una multitud va amenaçar, insultar i fins i tot llençar objectes a la redactora i la càmera d' À punt que cobrien la notícia al municipi. Les implicades han explicat a Les notícies del Matí com alguns veïns de la localitat intentaven perjudicar la connexió en directe amb crits i creuant-se davant la càmera com a protesta per oferir, segons els mateixos veïns, "mala fama al poble" i "només notícies negatives". Afortunadament, tant Nereida Sarrión (redactora) com Clara Sanjuan (càmera) van ser escortades per agents de la policia fins al cotxe oficial d' À punt i no van sofrir cap lesió física.

stats