Abús sexual
Societat 25/09/2023

Pagar una multa i fer un curs d'educació sexual per evitar la presó: la condemna a un home que va abusar sexualment d'una menor

L'acusat va reconèixer els fets i la víctima va assegurar que les relacions eren consentides

ARA Balears
1 min
Els casos d'abusos cal atendre'ls des de la consciència i posant el focus en el menor.

PalmaUn home de 22 anys que va abusar sexualment d'una menor i ho ha reconegut durant el judici ha evitat entrar a la presó a canvi de pagar una indemnització a la víctima, fer un curs d'educació sexual i no tornar a cometre cap delicte durant els pròxims quatre anys. Amb aquestes condicions, a més d'una ordre d'allunyament que li impedeix acostar-se a menys de 500 metres de la víctima, al seu domicili i als llocs on sol anar, l'home ha estat condemnat a dos anys de presó i no haurà d'entrar al centre penitenciari.

Aquesta sentència ha arribat després de l'acord de la Fiscalia amb l'acusat, ja que han posat en valor que reconegués els fets i pagàs una indemnització a la víctima abans que es conegués la sentència. Els fets varen ocórrer entre el març i l'abril del 2021 quan l'home, que sabia que la víctima tenia 13 anys, va mantenir-hi relacions sexuals completes en diverses ocasions.

La Fiscalia ha destacat també com a fet provat i condicionant per a l'acord que les relacions varen ser consentides i que no va existir cap mena de coacció per tal que la nina mantingués les relacions sexuals amb el condemnat.

stats