Societat 22/05/2023

Ordre de crida i cerca per a un home acusat d'abusar sexualment d'una menor i gravar-ho amb el mòbil

La víctima, tutelada per l'IMAS, havia fugit d'un centre

ARA Balears
2 min
L'Audiència Provincial de les Balears.

PalmaL'Audiència Provincial de Palma ha dictat ordre de crida i cerca per a un home acusat d'abusar sexualment d'una menor tutelada per l'IMAS, que va fugir d'un centre, i gravar-ho en vídeo amb un mòbil. Segons ha informat Europa Press, per a aquest dilluns estava previst el judici, però l'acusat no s'hi ha presentat perquè era als Estats Units. Fiscalia demana per a ell penes que sumen fins a 14 anys de presó.

Els fets van succeir, segons l'escrit del fiscal, el desembre de 2020 a l'àtic en el qual residia a Palma amb altres persones i on s'havia instal·lat la víctima juntament amb una altra amiga, que també havia fugit del centre. El Ministeri Públic apunta que, sense coneixement ni consentiment de la perjudicada, l'home va gravar amb el mòbil les relacions sexuals. El 28 de desembre de 2020, la directora del centre de menors de l'IMAS va interposar la denúncia.

Fiscalia considera els fets constitutius d'un delicte d'abús sexual a menor d'edat, de descobriment i revelació de secrets, i de possessió per a ús propi de pornografia infantil. Per això, a més de la pena de presó, demana que sigui inhabilitat temporalment per exercir qualsevol professió relacionada amb menors i la prohibició d'acostar-se a menys de 500 metres o comunicar-se amb la menor per un temps de 21 anys. A més, sol·licita la mesura de llibertat vigilada durant vuit anys i la submissió a un programa formatiu d'educació sexual.

El fiscal reclama, així mateix, que, una vegada accedeixi a la llibertat condicional, en cas de ser condemnat, es procedeixi a l'expulsió del territori espanyol per un termini de deu anys, substituint així les penes de presó. Finalment, proposa que l'individu pagui una multa de 5.760 euros i que indemnitzi la menor en la quantitat de 30.000 euros pels danys morals.

stats