Societat 19/06/2019

L'Ajuntament de Palma espera estalviar 840.000 euros a l'any amb la municipalització de l'ORA

La nova aplicació MobiAPParc entra en funcionament el mateix dia que Cort assumeix el servei d'aparcament regulat

Ara Balears
1 min
El servei de control i manteniment de l’ORA  es prorroga fins juny de 2019

PalmaLa Societat Municipal d'Aparcaments i Projectes (SMAP) passa a gestionar a partir d'aquest dimecres el servei d'aparcament regulat ORA. Amb aquesta remunicipalització de la gestió, l'Ajuntament de Palma espera estalviar 840.000 euros a l'any. Al mateix temps, l'aplicació Telepark és substituïda per MobiAPParc, que permetrà pagar amb el mòbil tant en zones ORA com en aparcaments municipals que gestiona l'SMAP.

El Consistori ha informat que, amb aquesta acció, passa a gestionar la majoria de places d'aparcament en superfície i subterrànies del centre de Palma, de les quals l'ORA en suposa 11.510. Cort pretén així actualitzar i millorar els recursos necessaris per prestar aquest servei d'aparcament regulat.

Aquest canvi implica una subrogació de 174 treballadors com a personal laboral que passen a formar part de la plantilla de l'SMAP. L’atenció al públic del servei de l’ORA es prestarà també a les oficines de l'SMAP, al carrer de San Juan de la Salle. En total, l’estalvi econòmic s’espera que sigui de 0,8 milions d’euros a l’any, ja que es passarà d’una despesa de 6,3 milions d'euros a 5,5.

stats