Societat 04/02/2020

Les oposicions docents inclouen 36 places de música i arts plàstiques

La intenció de la Conselleria és convocar-ne també el 2021, el 2022 i el 2023

Ara Balears
2 min
Moment de l'inici de les oposicions d'aquest diumenge.

PalmaLa convocatòria d'oposicions docents per al 2020, amb 1.144 places a les Balears, n'inclou 36 per a música i arts escèniques, 15 per a les escoles oficials d'idiomes i 11 per a arts plàstiques i disseny. La Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca ha presentat aquest dimarts a la Mesa Sectorial d'Educació la convocatòria d'oposicions docents amb 778 places a Mallorca, 109 a Menorca, 229 a Eivissa i 33 a Formentera.

Del total, 410 són per a Educació Primària, 557 per a Secundària, 115 per a Formació Professional, 15 per a escoles oficials d'idiomes, 36 per a música i arts escèniques i 11 per a arts plàstiques i disseny.

La directora general de Personal Docent, Rafaela Sánchez, ha explicat que el model d'oposicions ve marcat des de Madrid, però que en tot allò que fa referència a la gestió la Conselleria hi pot fer modificacions i s'han fet millores any rere any per donar les màximes facilitats als opositors i als tribunals. Entre les novetats d'enguany, hi ha la possibilitat d'utilitzar la via telemàtica per presentar la programació didàctica i fer reclamacions als tribunals o el fet de poder consultar models de proves pràctiques a la web.

Si bé els percentatges més elevats de places corresponen a professors de Secundària (48,6%) i Infantil i Primària (35,8%), destaca l'oferta de places de suport educatiu, un total de 132, que corresponen a les especialitats de pedagogia terapèutica (75) i audició i llenguatge (25) a Primària i orientació a Secundària (32). Amb aquestes places, la Conselleria vol incrementar la presència d'orientadors als centres de Primària, a més de consolidar els equips de suport de tots els centres.

En el repartiment es dona prioritat a les especialitats en les quals hi ha més vacants i menys aspirants, com les que corresponen a especialitats musicals, d'arts plàstiques, d'alemany o relacionades amb ensenyaments tècnics de formació professional, com per exemple cuina o manteniment de vehicles.

Les convocatòries d'oposicions per al 2018, el 2019 i el 2020 s'han plantejat de manera que cada opositor tingui dues oportunitats de presentar-s'hi. La intenció de la Conselleria és convocar oposicions també el 2021, el 2022 i el 2023.

En les oposicions docents del 2020, els opositors lliuraran la programació didàctica al tribunal de manera telemàtica a través de l'aplicació informàtica d'oposicions i les reclamacions als tribunals també es faran de manera telemàtica a través de l'aplicació informàtica d'oposicions.

A la pàgina web de la Direcció General de Personal Docent es pot consultar un model de prova pràctica de l'any passat. En les oposicions del 2020, una vegada feta la part B de la prova pràctica, es publicaran les proves pràctiques en l'aplicació. A més, es canviarà el sistema de sorteig dels vocals dels tribunals, que ja no es farà per lletra sinó per un sorteig numèric entre tots els funcionaris docents ordenats per ordre alfabètic.

Els aprovats sense plaça tindran punts per cada oposició aprovada fins a un màxim de deu punts en el barem de la borsa d'interins.

stats