Societat 26/10/2023

L'oposició de Cort abandona el ple contra la "moció mordassa" de Vox

Els membres del PSOE, MÉS per Palma i Unides Podem han sortit de la sala de plens en senyal de protesta per una proposta del partit d'extrema dreta pel "decòrum"

1 min

PalmaTots els regidors i regidores del PSOE, MÉS per Palma i Unides Podem han partit, en bloc, de la sala de plens de l'Ajuntament de Palma durant la sessió d'aquest dijous en senyal de protesta contra una proposta de Vox "pel decòrum", que l'oposició ha qualificat de "moció mordassa". Concretament, la proposició de Vox –que ha quedat aprovada– insta l'equip de govern a "desterrar l'insult i la desqualificació personal dels actes que tenen a veure amb el ple de l'Ajuntament".

La iniciativa ha estat de la regidora Gari Duran, qui en l'anterior ple ja va denunciar que els membres del seu partit rebien els qualificatius de "feixistes". Per això, amb aquesta proposta, també insten els "representants públics" a "no contribuir al clima de crispació i polarització política existent". Ara bé, l'oposició ho ha rebut com "una proposició repressiva i autoritària", segons ha defensat la portaveu de MÉS, Neus Truyol.

Odi i retrets

"Tenint en compte que és Vox qui ha duit l'odi als plens, és irònic que ara acusi l'oposició de promoure la crispació. Tenen una gran capacitat de manipulació i el PP els segueix el joc. Que no vagin de víctimes", ha advertit Truyol. Per la seva banda, la regidora Lucía Muñoz, ha recordat tot un reguitzell de declaracions de membres de Vox, tant estatals com locals, farcides de desqualificatius i ha conclòs la seva intervenció advertint que el regidor Fulgencio Coll és "un colpista molt educat".

stats