Societat 15/05/2019

L'OCB reclama als polítics que posin en marxa l'Oficina de Drets Lingüístics

Aquest ens estava previst als pressupostos generals de la CAIB per al 2018

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu de la darrera Diada per la Llengua, promoguda per l'OCB.

PalmaL'Obra Cultural Balear ha reclamat aquest dimecres als actuals governants i als que sortiran elegits en les properes eleccions del 26 de maig que activin "de manera immediata i sense més dilacions l'Oficina de Drets Lingüístics, que fa temps que està preparada i que no s'ha posat en marxa perquè s'ha frenat des del Consell de Govern", segons ha explicat l'entitat mitjançant un comunicat.

L'Oficina de Drets Lingüístics estava prevista en els pressupostos generals de la CAIB per al 2018, amb dotació pressupostària. La fase de tràmit d'audiència i d’exposició pública del projecte de decret de creació d'aquest ens va finalitzar el passat 12 de novembre. "Des d’aleshores no se n'ha tornat a tenir cap notícia", diu el comunicat.

L'OCB denuncia que "se succeeixen vulneracions dels drets dels ciutadans que opten per usar la llengua catalana gairebé cada dia" i considera que "alguns d'aquests casos són greus".

D'altra banda, l'OCB fa "una crida a la ciutadania perquè es mantingui ferma en l'exercici i la defensa dels drets de les persones que trien usar la llengua catalana" i reitera que cal fer la denúncia pertinent en els casos de discriminació lingüística. L'entitat recomana que, sempre que sigui possible, "es documentin els fets mitjançant fotografies, àudios o vídeos".

stats