Societat 07/07/2021

Les obres del passeig per a vianants i ciclistes del camí Salard començaran a final d'any

El projecte també modificarà les rotondes del Rafal Nou i del camí vell de Sineu amb l'objectiu de millorar el trànsit en els carrils interiors

ARA Balears
2 min
La presidenta del Consell, Catalina Cladera; el batle de Palma, José Hila; el conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano; i el tinent de batle de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, signant el conveni.

PalmaLes obres per fer el passeig per a vianants i ciclistes del camí Salard de Palma començaran a final d'any, i s'espera que estiguin enllestides a principi de 2022. El Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Palma han signat aquest dimecres el conveni de col·laboració que permetrà executar la millora urbana del vial, ubicat entre el carrer de Biniamar i el camí vell de Sineu.

El projecte, que executarà l'àrea de Mobilitat i Infraestructures del Consell, preveu crear un vial per a ciclistes i un altre espai contigu per a vianants de prop de 1.000 metres d'extensió entre el barri del Rafal Nou i la rotonda del camí vell de Sineu (Ma-3011), que donarà accés al polígon industrial de Son Morro i que connectarà amb el carril bici existent. El tram tindrà una amplada de tres metres per a vehicles no motoritzats i un espai segregat de 2,2 metres, que integrarà arbres i enllumenat públic.

La intervenció també servirà per rectificar el radi de sortida de les rotondes del Rafal Nou i del camí vell de Sineu amb l'objectiu de millorar el trànsit als carrils interiors, que estan molt saturats en hora punta perquè són massa estrets. A la glorieta de l'altra banda del camí es proposa, a més, la creació d'un carril segregat d'accés al camí Salard des de l'Ma-3011 per millorar la connexió i descongestionar-la.

L'Ajuntament de Palma ha expropiat diferents terrenys afectats per aquest projecte. En concret, dels terrenys afectats del camí Salard, que sumen 4.883 metres quadrats de superfície, s'han hagut d'expropiar 3.848 metres. La resta correspon a un vial de titularitat municipal. El pressupost destinat a aquest conveni és de 664.939 euros i s’emmarca en les inversions del Consell de Mallorca a través de la Llei de capitalitat.

La presidenta del Consell, Catalina Cladera; el batle de Palma, José Hila; el conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano; i el tinent de batle de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, han signat el conveni aquest dimecres al palau de la institució insular.

stats