Societat 29/09/2021

Les obres del castell de Bellver treuen a la llum estructures medievals

ARA Balears
2 min
Una de les zones on s'ha trobat l'estructura medieval.

PalmaEl castell de Bellver no deixa de sorprendre i les obres de rehabilitació, que varen començar fa un mes, han tret a la llum una nova troballa. Es tracta d’una estructura de tancament del passeig de ronda en forma de murada semicircular d’època medieval, segons ha explicat l'Ajuntament de Palma en un comunicat. Precisament, Magdalena Rosselló, la directora del castell de Bellver, ha explicat que "en aquests moments s’estan fent cales per veure l’alçària del mur i la qualitat”.

El batle de Palma, José Hila; el tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera; la regidora d’Infraestructures i Accessibilitat, Angélica Pastor; la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el director de l’obra, l’arquitecte Fernando Cobos Guerra, han visitat les obres de rehabilitació del castell de Bellver.
Un dels punts on s'està duent a terme la rehabilitació.

A més d'aquesta troballa, aquest mes també han numerat el tram de murada del baluard sud, que és la que estava apuntalada, i han començat a desmuntar-lo. Al mateix temps que avança aquesta tasca s’hi fan cales i es va retirant la bastida del fossat. Després de concloure amb això, s'haurà d'excavar la zona compresa entre aquest mur medieval i la murada moderna del XVI per veure si apareixen noves estructures que travin les dues construccions.

D’altra banda, al baluard sud es comença a ampliar la cala actual, baixant en extensió tota la zona, fins a topar la roca mare, que ha de sustentar les noves estructures de travat del mur. Tot i les obres, el monument continua obert al públic.

Detalls de les obres

La intervenció té com a objectiu la consolidació i la restauració estructural del segon recinte emmurallat entre el Bastió de Ponent (oest) i el Bastió de Migjorn (sud) així com el parament del tercer recinte més pròxim al Bastió de Ponent del castell de Bellver. Se centra en el tram de la Barbacana o segon recinte emmurallat comprès entre el Bastió de Ponent (oest) i el Bastió de Migjorn (sud) i les seves fàbriques de barrera (exterior) i contraescarpa (interior).

En paral·lel, l’Ajuntament de Palma també fa feina en la renovació de l’enllumenat ornamental exterior del castell, que tindrà un cost de més de 930.000 euros, i en la restauració dels camins interiors del bosc, per tal d’evitar-ne l’erosió, per valor de poc més de 900.000 euros.

Imatges de l'estructura del castell de Bellver.
stats