El mal temps obliga a tancar els ports marítims i deixa Menorca incomunicada

S'hi esperen onades d'onze metres i ràfegues de vent superiors als 80 quilòmetres per hora

Menorca s'ha despertat aquest divendres incomunicada per via marítima després de decretar-se el tancament dels ports de Maó i de Ciutadella, a causa de la virulència de les onades, que arribaran fins als onze metres, i també les fortes ràfegues de vent, que superaran els 80 quilòmetres per hora. 

Ports IB ha confirmat el tancament del port exterior de Ciutadella a les 4.30 hores, fet que ha obligat a cancel·lar les rutes dels vaixells de Baleària Abel Matutes i Jaume III, que connectaven l'illa amb Barcelona i Alcúdia, respectivament. 

D'altra banda, Autoritat Portuària de Balears (APB) ha notificat la clausura del port de Maó a les 6.00 hores. En aquest cas, el trànsit marítim no se n'ha vist afectat perquè no hi ha programada cap entrada ni sortida de vaixells de passatgers per a aquest divendres. 

L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha activat a les 3.00 hores l'alerta groga per fenòmens costaners adversos. El vent serà present durant el cap de setmana amb ràfegues d'entre 50 i 60 quilòmetres per hora. També s'activarà l'alerta taronja per fenòmens costaners adversos.

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF