Societat 03/10/2019

Oberta la primera convocatòria en deu anys per cobrir places de la Policia Local de Palma

L'Ajuntament de Palma ofereix 123 places, i entre un 25% i un 40% estaran reservades per a dones

Ara Balears
2 min
Un Policia Local de les Illes Balears.

PalmaEl BOE publica aquest dijous la primera convocatòria en una dècada per cobrir 123 places de la Policia Local de Palma. L'Ajuntament de Palma ha informat que el seu objectiu és convocar de manera periòdica processos selectius perquè s'assoleixi la normalitat a la plantilla després de deu anys sense cap convocatòria. Del total, 101 places corresponen al torn lliure i 22 es convoquen mitjançant un procés extraordinari, amb la finalitat que els nous policies s'incorporin al cos al llarg de l'any 2020.

El regidor d'Hisenda, Innovació i Funció Pública, Adrián García, ha precisat que les places que es convoquen són de reposició d'efectius i provenen de jubilacions i excedències que s'han anat produint en l'última dècada i que no s'havien cobert.

"La majoria seran de barri. Volem potenciar la policia comunitària, és el nostre model. Policia de proximitat, preventiva, que es nodreixi del contacte amb els veïns", ha explicat la tinent de batle de Seguretat Ciutadana, Joana Maria Adrover.

Les persones interessades a accedir a la plantilla de la Policia Local poden presentar les seves sol·licituds entre el 4 i el 24 d'octubre. Les instàncies es poden trobar a les Oficines d'Atenció a la Ciutadania de l'Ajuntament o a la pàgina web www.palmademallorca.es a l'apartat d'Ocupació Pública de Treball, al subapartat Ajuntament de Palma.

L'Ajuntament ha recordat que en aquesta convocatòria de nous efectius i en les següents s'aplicarà el Pla d'igualtat de l'Ajuntament, la Llei de coordinació de les policies locals de les Illes Balears i es reservarà un 40% de places per a dones.

Actualment, la plantilla de la Policia Local de Palma està formada per un 90,36% d'homes i un 9,61% de dones i el Consistori ha indicat que la Llei de coordinació de policies locals obliga que entre un 25% i un 40% de les places de policia siguin per a dones.

stats