Obres
Societat 29/01/2023

Les construccions noves cauen a les Balears mentre a l'Estat continuen a l'alça

El 2022 es va registrar un descens del 17,5%

ARA Balears
1 min
Un treballador de la construcció

PalmaEl sector de la construcció de les Illes Balears continua en crisi. Mentre que en el conjunt de l'Estat el 2022 ha estat l'any de la recuperació, la situació a l'Arxipèlag ha estat completament diferent.

Segons les dades publicades aquest diumenge per Nalanda, la principal plataforma de gestió documental de coordinació d'activitats empresarials a Espanya, la construcció va caure un 17,5% a les Illes Balears l'any passat, mentre que pel que fa a la mitjana estatal es va registrar un increment del 5,5%.

Durant el 2022, a les Balears es varen fer 564 noves construccions menys que el 2021, any marcat per la pandèmia, les restriccions sanitàries i la crisi econòmica que va provocar. En aquest període, les obres fetes a l'Arxipèlag varen suposar només el 3% del conjunt de l'Estat, una xifra molt per davall de la registrada els darrers anys.

Els constructors asseguren que la inflació i l'encariment del transport a causa, entre d'altres coses, de la guerra d'Ucraïna són els principals factors que han provocat aquest descens tan elevat durant el 2022.

stats