Turisme
Societat 13/09/2023

La nova federació del lloguer turístic: “El decreixement no ha de caure tot damunt nosaltres”

Les associacions insulars es reuneixen en un únic organisme per fer valer la seva veu davant l'Administració

Rosa Campomar
1 min
Turistes al centre de Palma

PalmaLa nova Federació Balear d'Habitatges de Lloguer Turístic inicia l'activitat amb l'objectiu de tenir una única veu davant l'Administració. “És molt important, això, per tenir més força a l'hora de negociar amb les institucions, especialment ara que es preveu que es pugui elaborar una nova llei de turisme a les Balears”, explica Antoni Barceló, president d'Habtur. La federació engloba les tres associacions mallorquines i la d'Eivissa i aviat incorporarà la de Menorca.

Les pròximes setmanes tenen previst reunir-se amb el Govern per exposar el seu punt de vista i plantejar, entre altres coses, la recuperació de les 90.000 places afectades per la llei impulsada pel Govern del Pacte. “Especialment ens afecta el fet que aquestes places no es poden recuperar, volem ser com els hotels i intentar que no tot el decreixement caigui damunt nosaltres”.

Entre altres línies d'actuació, també plantegen la modificació de la zonificació i que es permeti l'activitat en sòl rústic.

Des de la Federació han destacat que els seus clients destinen el 80% del pressupost de les seves vacances a compres, restaurants, oci i cultura, i que això beneficia el comerç de proximitat, arribant a zones que queden fora dels cercles turístics habituals. 

stats