Societat 04/05/2022

La nova cartografia dels hàbitats terrestres de les Balears comprèn ara 245.000 hectàrees

Medi Ambient subratlla que aquesta eina servirà per millorar la planificació dels plans de gestió i d'ordenació dels recursos naturals

ARA Balears
1 min
El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i el doctor en biologia de la Universitat de les Illes Balears (UIB) Javier Tébar.

PalmaLa Conselleria de Medi Ambient i Territori ha revisat la cartografia dels hàbitats terrestres de les Balears, que inclou a partir d'enguany unes 245.000 hectàrees, el 49% del territori terrestre de l'arxipèlag.

"Ara disposam d'una cartografia de gran qualitat que servirà per a una millor planificació de la gestió i l'ordenació dels recursos naturals, vitals per poder preparar amb més precisió el territori contra els estralls de l'emergència climàtica", ha defensat el conseller Miquel Mir.

Major resolució espacial

Per la seva banda, el doctor en Biologia de la Universitat de les Illes Balears (UIB) Javier Tébar ha explicat que la nova cartografia té una major resolució espacial (1:10.000) i cobreix àrees susceptibles d'albergar algun tipus d'Hàbitat d'Interès Comunitari (HIC). Segons indica la Directiva Europea d'Hàbitats, aquests espais destaquen per la seva singularitat o per estar amenaçats.

Per confeccionar aquesta nova cartografia, s'han delimitat diverses àrees homogènies en composició de comunitats vegetals mitjançant fotointerpretació. A més, per "reforçar la qualitat de la informació", s'ha verificat in situ l'assignació d'un 40% del territori cartografiat. Feia des del 2005 que no es revisava la cartografia dels hàbitats terrestres de les Balears, que en aquest cas ha estat finançada amb 785.000 euros dels fons d e l'Impost de Turisme Sostenible.

stats