Mobilitat
Societat 02/03/2023

La nova Bicipalma supera els 6.000 usuaris en els dos primers mesos

El nou servei és una alternativa real, segura i àgil per fer desplaçaments a Palma i la previsió és que arribi a 20 nous barris en els pròxims mesos

ARA Balears
1 min
Una de les estacions de BiciPalma

PalmaAquests dies es compleixen dos mesos des que es va posar en marxa el nou sistema de Bicipalma, que disposa de 930 noves bicicletes, tant elèctriques com mecàniques, nous ancoratges, un nou sistema de programari i un sistema d'alta mitjançant una App i amb estacions que es van sumant barri a barri i que en els pròxims mesos arribaran a 20 barris de Palma que fins ara no disposaven d'aquest servei de bicicleta pública, alguns d'ells més enllà de la via de cintura.

En concret, des del passat 16 de gener, quan el servei es va posar a la disposició de tota la ciutadania, les altes s'han multiplicat fins a arribar aquestes setmanes a aconseguir la xifra de 6.340 persones. Així mateix, s'ha batut també el rècord de desplaçaments efectuats en un mateix dia. Així, si a principi de gener es feien uns 400 desplaçaments diaris amb bicicletes de Bicipalma, aquestes últimes setmanes aquesta xifra ha arribat als 1.446 desplaçaments diaris.

Per donar-se d'alta a Bicipalma cal estar empadronat i emplenar un formulari amb les dades personals a la web https://www.bicipalma.com. Posteriorment, l'usuari rep un correu electrònic amb un PIN que ja permet activar l'alta a través de l'app i començar a rodar amb la nova Bicipalma.

La nova Bicipalma ja s'ha implantat en fins a 51 estacions, una xifra que suposa haver arribat ja a més de 14 nous punts des que es va implantar el nou sistema. La previsió és continuar estenent aquest servei per poder arribar durant aquesta primavera a les 85 estacions que s'han planificat i que fan possible que aquest servei arribi a nous barris.

stats