Societat 31/07/2019

El nou servei de transport d'autobusos de Mallorca començarà a funcionar abans de la temporada turística

Els recursos de les empreses perdedores del concurs retarden la signatura dels contractes amb els adjudicataris: Moventis, Martín i Barcelona Transport

Carles Tudurí
2 min
El nou servei de transport d'autobusos a Mallorca començarà a funcionar abans de la temporada turística

PalmaEl Govern ha anunciat l'adjudicació dels nous serveis d'autobusos de Mallorca i espera que les empreses guanyadores comencin a operar de manera progressiva abans de la pròxima temporada turística, tot i que els recursos presentats per algunes empreses perdedores impedeixen que se signin els contractes i s'acceleri el procés, segons ha explicat aquest dimecres el conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons.

El passat 9 de maig ja es va adjudicar el servei de la zona nord a Empresa Martín, per la qual cosa ja es podria iniciar en les pròximes setmanes si el Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals dicta a favor de la decisió del Govern en el recurs interposat per una de les empreses que no resultà guanyadora. Per a la zona de ponent l'empresa escollida és Moventis Mallorca, mentre que la zona de llevant/migjorn anirà a càrrec de Barcelona Transport, amb què col·labora Autocares Caldenteny. L'adjudicació d'aquests dos lots és probable que sigui recorreguda per Transabus, que tot i tenir la millor oferta per a aquestes zones va ser eliminada per baixa temerària.

Pons no ha volgut concretar quan es produirà l'inici d'operacions dels nous adjudicataris a causa d'aquests probables retards provocats pels recursos, però ha confiat que abans de la temporada turística ja puguin operar les noves empreses. Aquestes empreses tenen sis mesos a partir de la signatura dels contractes per implantar progressivament el servei. Pons ha recordat que s'han d'incorporar els nous autocars, construir cotxeres, instal·lar punts elèctrics de recàrrega o negociar el traspàs de personal de les empreses que actualment ofereixen el servei.

L'adjudicació d'aquest servei suposa per al Govern una despesa de 479 milions d'euros per als pròxims deu anys. Aquest import tan elevat ha provocat, segons el conseller, que les empreses hagin "jugat molt fort", tant pel que fa a les ofertes que han fet com a la utilització dels tribunals.

stats