Societat 27/12/2023

El nou recorregut i les claus de la Cavalcada de Palma més religiosa

L'Ajuntament de Palma recupera la salutació al balcó de Cort i dedicarà una carrossa al betlem de la Sang

2 min
Cavalcada Reis d'Orient

PalmaLa Cavalcada dels Reis a Palma tornarà a finalitzar el recorregut a la plaça de Cort amb la salutació reial des del balcó de l'Ajuntament i constarà de 14 carrosses, una més que el 2023. La regidora de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Palma, Lourdes Roca, ha explicat que la temàtica girarà entorn de la nativitat i representarà "els motius pels quals els Reis arriben a Ciutat". D'aquesta manera, Cort dota la cavalcada d'un caràcter més religiós, amb carrosses noves com la dedicada al betlem de la Sang, per "reflectir les tradicions mallorquines".

Els Reis arribaran dia 5 de gener a les 18 hores al moll Vell a bord, per primera vegada, del llaüt La Balear, que compleix 100 anys. Des d'aquí, la cavalcada passarà per les places de la Reina i Joan Carles I, el carrer de la Unió, la Rambla i, com a novetat, pujarà per les Avingudes cap al passeig de Mallorca, baixarà per Jaume III fins a tornar pel Born i pujar a la plaça de Cort, on està previst que arribi a les 21 hores perquè els reis saludin des del balcó del Consistori. S'elimina així, la salutació i l'aturada en el Casal Solleric, que havia normalitzat l'equip de govern del Pacte. A més, la cavalcada es retransmetrà per IB3, hi participaran 450 persones i repartirà dues tones de caramels.

Dos dies abans, el dimecres 3 de gener, els patges recolliran les cartes dels nins a la plaça de Cort a partir de les 11.30 hores. Prèviament, Maria Bimbolles amenitzarà la cita amb un dels seus espectacles.

Una carrossa dedicada al betlem de la Sang

Les 14 carrosses –vuit de grans i sis de mitjanes o petites– i 23 comparses es presentaran "renovades i amb una estètica diferent", segons el director artístic de la Cavalcada, Daniel Puig. Entre les novetats, figura una carrossa dedicada al betlem de la Sang, que serà "molt diferent de la resta" i inclourà àngels cantaires i música en directe, i una altra, anomenada carrossa de les neules i la vidriera, amb actors en el paper d'artesans i arquitectes renaixentistes que dissenyen la catedral de Mallorca. D'altra banda, la carrossa de l'herald pregoner anunciarà que han arribat els Reis, i també a fi d'acostar-se a un caràcter més religiós i tradicional s'hi inclou una carrossa dedicada als mercaders pelegrins i una altra a les gerres i les àmfores. La idea és "mostrar com havien de proveir-se les caravanes per fer el viatge" a Betlem.

La remodelació afecta també les carrosses dels Reis, amb "un major protagonisme dels camells". Segons Puig, la Cavalcada tindrà "molt de vestuari nou" gràcies, en part, a la col·laboració del teatre Principal i mostrarà també l'evolució de les juguetes del passat fins a l'actualitat.

stats