Societat 09/06/2021

El nou Pla de mobilitat urbana de Palma vol reduir l'ús del cotxe

El document pretén promocionar alternatives, com ara caminar, la bicicleta i el transport públic

2 min
El malson de viure a la Part Forana      i treballar al centre de Palma

PalmaLa Junta de Govern de l'Ajuntament de Palma ha aprovat aquest dimecres l'adjudicació de la redacció del nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), que preveu reduir l'ús del cotxe privat i promocionar alternatives, com ara caminar, la bicicleta i el transport públic. El portaveu de Cort, Alberto Jarabo, ha explicat en una roda de premsa que el pla estarà vigent des d'enguany i fins al 2027, i que l'elaboració la farà l'empresa Desenvolupament, Organització i Mobilitat S. A. amb un pressupost de 87.000 euros i en un termini de sis mesos.

Segons Jarabo, el nou pla serà compatible amb el creixement econòmic, la cohesió social, la seguretat viària i la defensa del medi ambient. També contemplarà els plans d'altres organismes que influeixin en la mobilitat municipal. El PMUS actual està en vigor des del 2014, ha permès avanços en la reducció de l'ús del cotxe i ha incrementat l'oferta destinada al vianant, segons ha afirmat l'Ajuntament en un comunicat. "S'han creat àrees de trànsit calmat, nous ACIRE i ampliat la xarxa de bicicletes", ha assenyalat Jarabo.

En la Junta també s'ha acordat l'adjudicació del contracte de neteja de la murada de Palma; el contracte d'execució de les obres de l'antiga fàbrica de Can Ribes; l'encàrrec a Emaya de la neteja dels solars privats que no compleixen les ordenances i l'inici de l'expedient de contractació d'equips de radiocomunicació. L'empresa Refoart s'encarregarà de netejar les pintades i de netejar la murada de Palma des de l'Hort del Rei fins al Baluard del Príncep, i també les dels edificis municipals catalogats. L'adjudicació tindrà una durada de quatre anys. El contracte també inclou el tractament i l'eliminació d'herbes i la restauració de la murada.

Pel que fa a Can Ribes, la junta ha adjudicat a l'empresa Urgacen Viena 25 SL el contracte per executar les obres de reforma i la rehabilitació de l'antiga fàbrica, amb un pressupost de 930.490 euros i amb l'objectiu de convertir l'edifici en un espai sociocultural i un centre de circ.

stats