Espai Sanitari
Societat 28/03/2023

El nou espai sanitari Llevant - La Soledat tindrà una unitat de salut mental i una base d'urgències

El projecte amb el lema 'Entre Murs' de l’arquitecte Jovino Martínez Sierra va guanyar el primer premi del concurs

ARA Balears
1 min
Un carrer de La Soledat en una imatge d'arxiu.

PalmaEl futur espai sanitari Llevant - La Soledat serà un centre multiusos que tindrà un Servei d’Urgències d’Atenció Primària (SUAP), una unitat de salut bucodental, una unitat de salut mental i una base del 061. El projecte amb el lema 'Entre Murs' de l’arquitecte Jovino Martínez Sierra va guanyar el primer premi del concurs de projectes amb intervenció de jurat per a la construcció del nou Centre Llevant - La Soledat.

El nou SUAP tindrà un punt d'atenció continuada amb vuit consultes d'urgències, una sala de tractament, una d'observació i dues consultes polivalents. La unitat de salut bucodental estarà dotada amb 12 consultes d'odontologia i dues d'higienista i la unitat de salut mental inclourà 25 consultes i sis sales per a teràpia de grup. La base del 061 tindrà espai per aparcar-hi una ambulància i una zona de descans amb dos dormitoris individuals. En total, tindrà una superfície de 4.502 metres quadrats d’espai sanitari que millorarà notablement l'atenció als ciutadans de la zona.

La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, acompanyada del batle de l’Ajuntament de Palma, José Hila; el director del Servei de Salut, Manuel Palomino, i el gerent d’Atenció Primària de Mallorca, Miquel Caldentey, han visitat el solar situat al carrer de Sant Damas, de Palma, on s’ubicarà el futur espai sanitari, que té un pressupost d'11,7 milions d'euros.

stats