Societat 29/02/2020

Nou cas d'agressió sexual a la residència Bonanova

La Policia Nacional investiga el presumpte abús d'un usuari a una persona major amb problemes psíquics

Ara Balears
1 min
Rosa Serrano és funcionària de carrera, amb plaça fixa a la residència Bonanova de Palma.

PalmaLa Policia Nacional investiga una altra presumpta agressió sexual a la residència Bonanova. Segons ha informat el cos armat a l'ARA Balears, la investigació continua oberta, i tot i que dimecres d'aquesta setmana varen prendre declaració a alguns dels testimonis de l'agressió, dilluns alguns dels treballadors i usuaris de la residència també declararan davant la policia.

Les primeres investigacions apunten que un home, el qual era usuari del centre, feia tocaments inapropiats a una altra de les usuàries, que tindria una greu discapacitat psíquica. Segons ha informat 'Diario de Mallorca' una de les treballadores del centre va ser testimoni d'una de les agressions sexuals i la direcció de la residència decidí separar la víctima del seu agressor (els varen canviar de planta). Finalment fou la família de la víctima la que interposà la denúncia contra el presumpte autor.

Per part seva, el presumpte agressor, un home de 68 anys, sofreix també una discapacitat psíquica i està tutelat per una institució. Els investigadors estan pendents, ara, dels informes sobre el seu estat de salut mental per veure si és possible prendre-li declaració.

Cal recordar que fa només cinc mesos l'IMAS va destapar un altre cas d'abusos sexuals a la mateixa residència. En aquella ocasió un treballador del centre va ser acusat d'agredir sexualment una usuària després que uns exàmens mèdics revelassin que la víctima podria haver sofert una violació. El treballador fou suspès de feina i sou amb efectes immediats, i actualment està a l'espera del que dictamini la investigació judicial en curs.

stats