Transició energètica
Societat 10/02/2023

L'aplicació de la normativa estatal deixa enlaire el parc solar d'Inca i Selva

La promotora hauria d'haver obtingut l'informe d'impacte ambiental abans del 25 de gener per blindar la connexió a la xarxa

1 min
El parc solar de de Son Corcó, a Consell.

PalmaUn decret estatal aprovat el 23 de juny de 2020 deixa en els llimbs la continuïtat del parc fotovoltaic d'Inca i Selva. El fet és que, segons la normativa estatal, les promotores havien d'obtenir l'informe d'impacte ambiental abans del 25 de gener i, en el cas del parc solar d'Inca, no ha estat així.

En concret, el decret estableix que les empreses tenen 31 mesos per aconseguir l'avaluació ambiental, tot i que no detalla d'ençà de quan computa aquest termini, fet que dona lloc a confusions. El dubte està entre si el còmput comença quan la promotora i Red Eléctrica Española (REE) acorden les condicions de la connexió a la xarxa o si, per contra, comença quan s'efectua el pagament de les taxes derivades d'aquesta connexió.

"Entenem que aquest parc no sortirà endavant en aquestes condicions, perquè haurà caducat el permís d'accés i connexió. Hauria d'haver obtingut la declaració d'impacte ambiental favorable el 25 de gener i no l'hem vista; per tant, entenem que no hi és", ha explicat aquest dijous el director general d'Energia, Pep Malagrava, en una roda de premsa. "Ara estam a l'espera que REE ens confirmi que la promotora no té aquesta declaració", ha concretat.

Fonts de la Conselleria de Transició Energètica han confirmat que només hi ha una manera que el parc solar d'Inca pugui executar-se i és que la promotora torni a fer tota la tramitació des de l'inici.

stats