Un noi de 15 anys mata a trets els pares i el germà petit a Elx

La principal hipòtesi és que hauria comès el triple assassinat després d’una discussió perquè la mare li va tallar el wifi

Ara
2 min
La casa de la família on ha tingut lloc el triple assassinat

BarcelonaUn adolescent de 15 anys ha quedat detingut a Elx, al País Valencià, per l’assassinat dels pares i el germà de 10 anys. La principal hipòtesi és que el noi va cometre el triple crim a trets després d’una discussió amb la seva mare per les males notes. La família vivia en un xalet d’uns terrenys agraris d’Algoda, al municipi d’Elx, on tot apunta que dimarts, arran d’aquesta disputa, va atacar la família amb l'escopeta de caça del seu pare. El menor, segons fonts policials citades per Efe, va confessar els crims aquest divendres a una veïna que li va preguntar pels pares perquè feia uns dies que no els veia.

Després que la dona donés l’alerta, agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil van desplaçar-se al xalet, on van trobar els cossos dels pares i el germà en un cobert que la família utilitzava per guardar les eines agràries. El noi els hauria portat allà quan ja els havia matat. La baralla amb la seva mare hauria començat quan la dona va decidir deixar-lo sense wifi per les males notes que havia tret i perquè s’havia negat a ajudar la família en les tasques agrícoles. Aleshores el menor hauria agafat l’escopeta i hauria disparat primer a la mare i després al germà. El noi va esperar que arribés a casa el pare, a qui també va disparar i matar amb la mateixa arma, que han confiscat els agents responsables del cas. Més tard va portar els cossos al cobert que la família fa servir per guardar les eines. 

Sense remordiments

El noi va conviure amb els cadàvers durant tres dies fins que aquest divendres la veïna va adonar-se de l’absència de la família. Després de denunciar els fets, el jove va confessar a la comissaria de policia d'Elx, on va quedar detingut. Els agents que van prendre-li declaració en destaquen "la fredor" i serenitat "fora del normal". També diuen que "no expressa remordiments", segons les mateixes fonts. Ara el jove haurà de passar a disposició de la Fiscalia de Menors en un termini màxim de 24 hores. Posteriorment, prestarà declaració, una vegada se li assigni un advocat defensor o bé a través d'un representant del ministeri fiscal, i ingressarà en un centre d'internament per a menors com a mesura cautelar.

L'alcalde d'Elx, Carlos González, ha assegurat aquest dissabte que se sent "consternat" pel triple parricidi. "Són uns fets luctuosos i incomprensibles –ha manifestat González en declaracions a Efe–, en circumstàncies que commocionen tota la ciutat". El consistori ha decretat tres dies de dol oficial.

stats