GENT
Societat 18/10/2019

Les noces de Nadal, blindades per terra, mar i aire

La parella ha escollit la Fortalesa de Pollença per celebrar la seva unió matrimonial, una edificació destinada a la defensa de la badia

Alba Tarragó
2 min
Les noces de Nadal, blindades per terra, mar i aire

PalmaL’enllaç entre Rafel Nadal i Maria Francisca Perelló -o Xisca o, darrerament, Mery-és al punt de mira dels mitjans de comunicació des de fa setmanes, que el consideren “les noces de l’any”. Malgrat l’expectació, la parella ha evitat donar detalls de la cerimònia d’aquest dissabte i ha escollit la Fortalesa de Pollença per aconseguir el desitjat blindatge.

L’edificació, construïda el segle XVII per defensar la badia de Pollença de les incursions que patia per la seva situació, és avui el recinte que protegeix una celebració nupcial del número 1 del tennis mundial. Ubicada en un extrem de la punta Avançada, només s’hi pot arribar per un camí que requereix permís d’entrada. És el camí que recorren els convidats, traslladats en autobusos des de l’aeròdrom militar de Pollença. Així, les noces es blinden per terra.

També estan blindades per mar: la Fortalesa impedeix la visibilitat des de l’aigua. Fer fotografies des de l’exterior és quasi impossible. Estan blindades, a més, per l’aire, atès que Enaire, organisme encarregat de la gestió de l’espai aeri, ha emès un avís que impedeix sobrevolar la zona el dia de l’enllaç. La multa per a qualsevol aparell -fins i tot drons- que incompleixi l’ordre se situa entre 30.000 i 50.000 euros. I amb la intenció de blindar-les també en la comunicació online, la parella ha demanat a tots els convidats que no portin mòbils. Ha obligat a signar un contracte de confidencialitat a tots els treballadors de les empreses subministradores per poder oferir els serveis i ha contractat una empresa de seguretat privada per garantir que no passi res dins la finca.

Entre les propietats més cares

El conjunt de sis edificacions de la Fortalesa suma uns 2.000 m2 i inclou dues cales privades i un heliport. Amb una extensió de 90.000 m2, la propietat és de les més cares d’Espanya: llogar-la costa 25.000 euros al dia. Els noviis en faran ús durant els tres dies que han reservat per estar-hi amb els familiars.

Els convidats són uns 350, entre els quals hi ha esportistes, actors, empresaris i els reis emèrits Joan Carles i Sofia. També els tennistes Carles Moyà, Fernando Verdasco i Feliciano López amb les parelles. La majoria s’allotgen als hotels Son Brull, Illa d’Or i Formentor. L’àpat és de la mallorquina Macarena de Castro -amb una estrella Michelin al seu restaurant d’Alcúdia, El Jardín-, amb l’ajuda d’Andrés Moreno, de Sa Punta, restaurant del clan Nadal.

Els noviis han volgut que Tomeu Català, amic íntim de la família, sigui el capellà per oficiar el casament. Català és conegut per la seva tasca social al capdavant de Projecte Home, amb el qual col·laborà el padrí del tennista -que era director d’orquestra- amb concerts benèfics. Els padrins de les noces: la mare de l’esportista, Ana María Parera, i el pare de la novia, Bernat Perelló.

Xisca Perelló es vesteix de Rosa Clará, dissenyadora nupcial de les parelles d’altres esportistes, com ara Antonela Rocuzzo -dona de Leo Messi- i Helen Lindes -de Rudy Fernández. Rafel Nadal ha optat per l’italià Brunello Cucinelli per al seu vestit de novii. L’empresari ha estat catalogat de dissenyador filòsof perquè té com a inspiració de les seves creacions personatges com Gianni Agnelli i John F. Kennedy Junior.

stats