Meteorologia
Societat 12/07/2023

Nit tòrrida a Mallorca: se superen els 35 graus a Banyalbufar, el Port de Sóller i la Colònia de Sant Pere

A Muro i sa Pobla la màxima va passar els 40 graus durant la jornada d'aquest dimarts

ARA Balears
1 min
Dos turistes passegen per Palma durant una de les onades de calor d'aquest estiu.

PalmaMallorca ha registrat una tòrrida matinada i nit amb temperatures que han arribat, entre les 3 i les 4 hores, als 37,1 graus a Banyalbufar, als 36,1 graus al Port de Sóller i als 35,6 graus a la Colònia de Sant Pere. A més, durant la jornada d'aquest dimarts, a Muro la màxima es va situar en 42 graus i a sa Pobla en 41 graus. A Binissalem i a la Colònia de Sant Pere la temperatura es va enfilar fins als 40 graus.

L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), que manté l'alerta taronja a Mallorca i l'avís groc a Eivissa i Formentera, ha indicat que aquest dimecres s'espera que les Illes encara tinguin temperatures altes, especialment al sud de Mallorca, on es podria arribar als 39 graus. No obstant això, es preveu que es noti una baixada de temperatures al nord de les Balears a causa del vent del nord-est. A més, hi haurà pols en suspensió.

A més, algunes de les temperatures mínimes que s'esperen aquest dimecres són 28 graus en molts municipis com Palma, Banyalbufar o la serra d'Alfàbia, o 27 en localitats com Sóller, Llucmajor, Capdepera o Sineu. El risc d'incendi es manté molt alt a tot l'Arxipèlag.

stats