Meteorologia
Societat 12/07/2023

Continua l'alerta taronja per temperatures extremes a Mallorca

La màxima fregarà els 40 graus al sud i sud-oest de l'illa

ARA Balears
1 min
Jornada de calor a les Illes.

PalmaMallorca continua aquest dimecres en alerta taronja per calor extrem. L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha tornat a activar l'avís, sobretot al sud i sud-est de l'illa, zones en les quals es podria arribar als 40 graus. A més, les Pitiüses es mantenen en alerta groga per altes temperatures.

D'aquesta manera, l'Aemet preveu màximes de fins a 39 graus a Campos i de 38 graus al Pla de l'illa. Per altra banda, a la zona del Llevant i la Serra de Tramuntana s'arribarà als 36 graus. L'Institut Balear de la Natura (Ibanat) ha informat que, a causa del risc d'incendi forestal per les altes temperatures, es prohibeix encendre foc en qualsevol espai obert a gran part de les Balears i se suspenen les autoritzacions d'ús de foc al Llevant de Mallorca i la Serra.

Aquesta situació meteorològica ve marcada per l'entrada d'una massa d'aire provinent d'Àfrica que provoca que els termòmetres es disparin a molts punts de l'Arxipèlag, sobretot a Mallorca. Cal recordar que l'alerta s'activarà a les 12 h del migdia i fins a les 19 h del capvespre. Amb tot, l'Aemet assenyala que l'elevada humitat i la calitja faran que la calor sigui més difícil de suportar.

El pic de calor també continua fort a la Península. A Andalusia i Aragó es podrien tornar a superar els 40 graus. Així, els models de previsió fan pensar que les temperatures exageradament altes es produiran sobretot fins a aquest dimecres i que la resta de dies de la setmana la calor serà intensa, però sense que s'arribin als 40 graus.

stats