El temps
Societat 06/01/2024

Neva al puig Major, mentre que Mallorca i Menorca continuen en risc per vent

A Eivissa i Formentera ja no hi ha avisos actius per meteorologia adversa

ARA Balears
2 min
El Puig Major nevat

PalmaEls Reis d'Orient han duit neu al puig Major amb el primer front de precipitacions a les Balears aquest 2024. En particular, la primera nevada de l'any a Mallorca ha deixat neu a partir dels 1.000 metres amb cinc centímetres. El temps continua regirat perquè Mallorca i Menorca continuen aquest dissabte en risc per vent i onatge amb avisos per ratxes màximes de vent de fins a 70 quilòmetres/hora (km/h) a Mallorca i Menorca. A Eivissa i Formentera ja no hi ha avisos actius per meteorologia adversa.

Segons ha informat l'Agència Estatal de Meteorologia a les Balears (Aemet) a les xarxes socials, aquest mateix front de precipitacions ha deixat fins a 78 litres per metre quadrat (l/m²) les darrers 12 hores a Escorca (Mallorca), l'estació on s'ha registrat més quantitat de pluja. A la resta de les Illes les precipitacions han estat variades. Els punts amb més pluja a Mallorca han estat: Lluc, també a Escorca, amb 52 l/m²; la Universitat de les Illes Balears (UIB), a Palma, amb 43 l/m²; el Port de Sóller, amb 38 l/m², la serra d'Alfàbia, amb 33 l/m², i l'aeroport de Son Bonet, amb 30 l/m². A Menorca, s'han acumulat 63 l/m² a la localitat de Ciutadella. A les Pitiüses, les darreres 12 hores, s'han registrat fins a 7 l/m² acumulats a la localitat de Sant Joan de Labritja (Eivissa) i 3 l/m² a Formentera.

Avisos

Respecte dels avisos en detall, a Mallorca s'han activat per ratxes màximes de vent de fins a 70 km/h al sud i a la zona de confluència de la serra de Tramuntana i l'interior de l'illa. També hi ha avisos per fenòmens costaners a la serra de Tramuntana i al sud de Mallorca, on es preveu vent de component nord de 50 a 60 km/h (força set) amb onades de tres metres.

Per la seva banda, a Menorca, els fenòmens costaners han obligat a activar avisos per risc important, ja que a l'illa s'espera que el vent bufi de nord amb ratxes de 55 a 70 km/h (força set a vuit) amb onades de fins a quatre metres. A partir de les 12.00 hores, s'espera que el risc baixi, perquè la previsió és que el vent del nord i el nord-oest remeti a intervals de 50 a 60 km/h (força set) amb onades de fins a tres metres.

stats