Societat 16/02/2022

Neus Truyol assegura que el creixement urbanístic plantejat al PGOU és “mínim”

El període d'al·legacions acaba aquest dimarts, i l'Ajuntament n'ha rebut fins ara unes 150

1 min
Vista general de Palma.

PalmaLes al·legacions i crítiques al Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) de Palma han centrat la compareixença de la regidora de Model de Ciutat, Neus Truyol, aquest dimarts després dels acords de la Gerència d'Urbanisme. Entitats com la Federació d'Associacions de Veïns de Palma i el Col·legi d'Arquitectes de les Balears han criticat el document perquè consideren que preveu la creació de massa sòl urbanitzable, la qual cosa implica més necessitat de serveis bàsics.

En aquest sentit, Truyol ha assegurat que el creixement urbanístic que es planteja al PGOU és "mínim" i que "només el 20%" dels nous habitatges estan en espais no urbans, el 80% restant se situen en zones ja considerades urbanes. "Feim un exercici de reciclatge i urbanització compacta", ha assenyalat la regidora, que ha assegurat que analitzaran totes les al·legacions. Precisament és avui quan acaba el període per presentar-les, i fins fa dos dies l'Ajuntament en va rebre devers 150.

D'altra banda, la regidora ha recordat que, segons l'estudi demogràfic que va elaborar el Consistori, es preveu que el creixement de Palma els propers vint anys sigui "molt elevat". En canvi, el PGOU planteja un creixement "moderat". "Encara serem un pol d'atracció de persones, però creim que l'urbanisme pot contribuir que aquesta atracció sigui més moderada", ha remarcat. Cal recordar que el document preveu un augment poblacional de 60.000 persones, mentre que els darrers 20 anys el creixement va ser de 120.000 persones.

stats