Societat 14/01/2020

Neix una plataforma per defensar l'escola concertada dels atacs que assegura patir de l'Administració

Schola Libera integra en una mateixa associació patronals, sindicats i federacions de pares i mares del sector

K. O.
1 min
Representants de les entitats que formen part d'Schola Libera

Palma"L'escola concertada no té un tractament igual que la pública a cap comunitat", ha lamentat Marc González, portaveu de Schola Libera, una nova associació que vol defensar el model educatiu concertat a les Balears i que ha estat presentada aquest dimarts al CESAG de Palma. La plataforma integra patronals, sindicats i federacions de pares i mares del sector amb l'objectiu de mostrar "fortalesa" i "capacitat de diàleg" amb totes les administracions públiques, perquè, segons ha dit González en el seu moment, "els poders públics" varen atacar la concertada i volen evitar-ho.

L'associació defensa la lliure creació i direcció de centres docents i la lliure elecció de centre per part de les famílies incloent la possibilitat d'escollir-ne un que sigui diferent dels creats per l'Administració Pública. També reivindiquen que les famílies puguin escollir un ensenyament d'acord amb les seves conviccions religioses i que es pugui fixar lliurement un ideari o caràcter propi confessional de cada centre respectant els principis constitucionals.

Schola Libera demana la gratuïtat de l'ensenyament bàsic i la universalització de la gratuïtat durant l'etapa 0-3 anys i que l'educació sigui inclusiva amb els discapacitats. Així mateix, reivindiquen l'autonomia de gestió pedagògica, acadèmica i econòmica dels centres escolars.

Els socis fundadors de la plataforma són: Educació i Gestió, Escola Catòlica de les Illes Balears, FERE-CECA-ECIB, la Federació d'Escoles Infantils de la Petita i Mitjana Empresa de les Balears (FEIBIMEB), la Unió d'Associacions, Centre i Federacions d'Assistència a persones Discapacitades de les Balears (UNAC), la Federació d'Ensenyament d'USO, l'entitat de Famílies Escola Catòlica Balear (Confaecib) i la Confederació Catòlica Nacional de Pares de Família i Pares d'Alumnes a les Balears.

stats