CEIP Montaura
Societat 09/02/2024

'La música es toca, la llengua no': el lema de la disfressa dels docents del CEIP Montaura

La proposta coincideix amb el dia que el conseller d'Educació compareix al Parlament per explicar el pla pilot d'elecció de llengua

ARA Balears
1 min
'La música es toca, la llengua no'

PalmaEl CEIP Montaura ha duit a terme aquest dijous la seva Rueta i ho ha fet de la manera més reivindicativa. Els docents s'han disfressat en comparsa de discjòquei i han apostat per fer-ho amb un clam en defensa de la llengua a l'educació. Segons han explicat a l'ARA Balears fonts del centre, la iniciativa va sorgir arran del projecte musical anomenat 'MusicVall', que du a terme el CEIP Montaura i que inclou activitats relacionades amb el món musical, com algunes sortides, Carnestoltes i la festa de final de curs.

Camiseta contra el pla pilot d'elecció de llengua

A partir d'aquesta idea inicial, membres del claustre varen proposar relacionar la disfressa amb el seu malestar pel que fa al pla lingüístic que pretén aplicar la Conselleria d'Educació. Així sorgí el lema 'La música es toca, la llengua no' fent referència a la disfressa de discjòquei dels docents de l'escola de Mancor de la Vall.

Tot plegat, coincideix amb el dia de la compareixença del conseller d'Educació, Antoni Vera, que a hores d'ara ha comparegut a la Comissió d'Educació del Parlament a petició pròpia per explicar l'elecció de llengua, i el pla pilot lingüístic que pretén aplicar a partir del pròxim curs a Primària i el 2025-2026 a Secundària. Dues hores després que Vera intervingui, a les 18 h, l'Assemblea de Docents ha convocat a Inca la primera reunió d'ençà que el 2017 decidí suspendre la seva activitat.

stats