Successos
Societat 15/01/2023

Sancionen un guàrdia civil d'Inca per no dur la mascareta mentre feia una botellada durant les restriccions pel covid

Els fets varen tenir lloc a Cadis el juny del 2021

ARA Balears
1 min
Un agent de la Guàrdia Civil

PalmaUn guàrdia civil destinat a Inca perdrà cinc dies de sou després que el Tribunal Militar Central l'hagi sancionat per no haver-se posat la mascareta mentre feia una botellada a Cadis durant les restriccions sanitàries per la pandèmia. Segons informa Europa Press, el Tribunal considera provat que l'agent, el juny del 2021, era a les 01.30 hores en una zona residencial de Chiclana de la Frontera bevent amb un grup de persones i causant molèsties als veïns. A més, no duia mascareta i no mantenia la distància de seguretat.

El succés va tenir lloc el 5 de juny del 2021, quan encara era obligatori dur la mascareta a la via pública. Cal recordar que això va canviar 20 dies després, el 25 de juny, quan el govern espanyol en va eliminar l'ús obligatori en espais a l'aire lliure.

En la sentència, el Tribunal Militar relata que dos agents de la Guàrdia Civil de servei varen anar fins a un complex residencial on hi havia l'agent d'Inca i uns amics i els varen demanar que els obrissin per entrar-hi, però s'hi varen negar. Després de comprovar que una porta era oberta, varen accedir al recinte i el grup d'amics va fugir, menys l'encausat i una amiga.

L'agent sancionat no va col·laborar en la identificació de la resta de persones que els acompanyaven i va "respondre amb evasives i mostrant una actitud impròpia d'un membre de la Guàrdia Civil". Així, el Tribunal subratlla que "no només no va facilitar l'accés" al recinte als guàrdies civils, sinó que "va obstruir de manera ostensible" la labor policial i va provocar que no poguessin sancionar la resta de participants en la botellada.

stats