Societat 26/04/2019

Multen Correus amb 60.000 euros per no haver repartit cartes a una urbanització de Llucmajor

Entre els mesos d'octubre de 2016 i juliol de 2017, l'empresa estatal va deixar de distribuir el correu en les bústies individuals de la localitat

Ara Balears
1 min
Menys cartes, menys bústies

PalmaLa Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha sancionat amb 60.000 euros Correus per haver deixat de repartir la correspondència durant un període de nou mesos a les bústies de la urbanització de Bellavista, situada al municipi de Llucmajor.

Entre els mesos d'octubre de 2016 i juliol de 2017, l'empresa estatal va deixar de distribuir el correu en les bústies individuals de la urbanització sense l'autorització de la CNMC, segons ha informat aquest divendres la Comissió en una nota de premsa.

Durant aquest temps, els veïns varen haver d'anar a cercar la seva correspondència en una oficina física de Correus i Telègrafs. Aquesta conducta va suposar un incompliment dels principis, requisits i condicions relacionats amb la prestació del servei postal universal.

La CNMC ha recordat que, com a regla general, els enviaments postals ordinaris han de fer-se en la bústia de cadascun dels habitatges, i només en els supòsits previstos en la normativa poden realitzar-se en instal·lacions diferents del domicili postal, prèvia autorització d'aquesta Comissió.

Amb aquesta resolució es posa fi a la via administrativa, per la qual cosa la Societat Estatal Correus i Telègrafs, SA només podrà interposar-hi en contra un recurs contenciós administratiu davant l'Audiència Nacional en el termini de dos mesos, a comptar des de l'endemà de la seva notificació.

stats