Societat 18/08/2021

Multen amb 300.000 euros l'empresa gestora del varador de Ciutadella

L'empresa vinculada amb l'expresident de la CEOE Gerardo Díaz Ferrán hauria utilitzat sòl rústic amb finalitats il·lícites

ARA Balears
2 min
Edifici de la Marina Seca de Ciutadella, ara gestionada per l'empresa Marina Seca Puerto de Ciutadella SL.

PalmaEl Consorci per la protecció de la legalitat urbanística en sòl rústic de Menorca ha multat amb aproximadament 300.000 euros Marina Seca Puerto de Ciutadella SL. Es tracta de l'empresa gestora del varador de Ciutadella, la qual, segons ha avançat Efe, hauria transformat la naturalesa d'una finca de sòl rústic on hi havia una nau que tenia permís per vendre mobles i articles de pell en un dipòsit d'embarcacions, amb la problemàtica de no tenir llicència per a aquesta activitat.

La nau consta de 1.830 metres quadrats dins la parcel·la esmentada sense llicència. Aquesta suposada irregularitat, com es deia, ha estat comesa per l'empresa gestora Marina Seca Puerto de Ciutadella SL, vinculada a la filla i el gendre de l'expresident de la CEOE Gerardo Díaz Ferrán. L'empresa va guanyar el concurs del varador, duit a terme per Ports de les Illes, l'any passat, i va treure el lloc a la gestora de les instal·lacions que gestionava des del 1985, Astilleros Llompart.

Les turbulències de l'adjudicació

Quan el 2020 Ports IB va atorgar l'adjuciació a l'empresa de la família de Díaz Ferran va causar un gran terratrèmol que fins i tot va arribar a una intervenció policial a les oficines de l'Autoritat Portuària de les Balears. Va ser a conseqüència d'una operació de la Fiscalia Anticorrupció per presumptes irregularitats en l'adjudicació dels amarraments de l'illa. Les sospites van arribar quan l'oferta econòmica presentada per Marina Seca, l'empresa que ara ostenta la gestió, triplicava les altres. A més, l'antiga gestora, Astilleros Llompart, va demanar la paralització del concurs perquè afirmava que Marina Seca Port de Ciutadella SL incomplia paràmetres tècnics, jurídics i econòmics. Així i tot, aquesta darrera va guanyar el concurs de Ports IB per gairebé 20 punts de diferència.

stats