Festa il·legal
Societat 07/08/2023

Multen amb 161.000 euros una empresa que publicitava 'party boats' il·legals a Calvià

La Policia Local va enxampar els clients pujant a l'embarcació

ARA Balears
1 min
Tothom d’acord de no fer ‘Party boats’ a Formentera

PalmaL'Ajuntament de Calvià ha sancionat amb 161.000 euros una empresa que es dedicava a publicitar i comercialitzar entrades per a party boats il·legals i va ser "sorpresa" per la Policia Local del municipi quan 130 persones pujaven a un dels vaixells. En el moment en què es va imposar la multa es va constatar el trasllat de clients per a l'embarcament i desembarcament i la disponibilitat de begudes alcohòliques a bord, un fet que és sancionable pel Decret-Llei 1/2020 contra el turisme d'excessos per a la millora de la qualitat en zones turístiques i que inclou Magaluf, segons ha assenyalat el Consistori.

El director general d'Activitats i Comerç, Juan Feliu, ha confirmat que "es tracta d'una infracció molt greu i atès que la Policia Local va enxampar l'empresa embarcant clients, l'evidència és irrefutable". En la denúncia dels agents, es relata com es va comprovar que al voltant de 130 persones accedien al vaixell en un pantalà de Magaluf mitjançant el pagament d'una entrada pel valor de 45 euros per persona. Part dels clients "ja mostraven evidents símptomes de gatera abans de pujar al vaixell", i a bord, es va constatar la venda de begudes.

D'altra banda, en el celler es van trobar botelles d'alcohol sense etiquetar i barrals de plàstic plens, juntament amb un equip amplificat de música per amenitzar la festa. Feliu ha assenyalat que l'oferta il·legal de party boats "ha de frenar-se, ja sigui a Calvià o a qualsevol altre lloc". "Els empresaris del sector turístic i els seus empleats treballen molt dur dia a dia per mantenir i millorar la imatge exterior de Calvià i no es permetrà que el municipi s'identifiqui amb el turisme d'excessos", ha ressaltat.

stats