Feminisme
Societat 24/05/2023

El Moviment Feminista de Mallorca insta els partits a abordar "mesures contundents" contra la violència masclista

El col·lectiu ha destacat la importància de plantejar mesures contra l'explotació sexual i reproductiva de les dones

ARA Balears
1 min
Manifestació dels sindicats aquest dimecres, a les 12 h, a la plaça de l'Olivar de Palma.

PalmaEl Moviment Feminista de Mallorca ha plantejat una bateria de "mesures contundents" als partits per "defensar els drets de les dones". Segons ha informat el col·lectiu aquest dimecres, l'agrupació ha demanat abordar de manera "integral i eficient" la violència masclista amb més inversió en recursos i en serveis especialitzats per la prevenció i l'atenció a tot el territori.

A més, han proposat mesures contra l'assetjament i la violència sexual, així com implementar programes de coeducació i un nou model educatiu que "apliqui la perspectiva feminista de manera transversal". El Moviment ha destacat la importància de plantejar mesures contra l'explotació sexual i reproductiva de les dones, amb plans d'intervenció per dones en situació de prostitució i accions contra la tracta.

En el comunicat, també han reclamat que es derogui la instrucció de 2010 que permet el registre de menors nascuts a altres països mitjançant gestació subrogada i que s'abordin polítiques per combatre les pràctiques patriarcals en el mercat laboral i la bretxa salarial.

stats