Societat 05/03/2019

El Moviment Feminista de Mallorca reclama formació en perspectiva de gènere per al personal judicial

Membres del col·lectiu s'han concentrat simbòlicament davant els jutjats de la via d'Alemanya per exigir protecció, reparació i justícia

Kike Oñate
1 min
El Moviment Feminista de Mallorca reclama formació en perspectiva de gènere entre els jutges

PalmaEl Moviment Feminista de Mallorca s'ha concentrat simbòlicament davant els jutjats de la via d'Alemanya aquest dimarts per reclamar que el personal judicial, policial i de serveis socials rebi, de manera continuada i obligatòria, formació en perspectiva de gènere. La portaveu i jurista Anna López ha declarat que "tenim una justícia absolutament polititzada i se n'han d'eliminar els valors heteropatriarcals".

Membres del moviment han fet una performança: s'han vestit amb roba negra i han fet el mort just a l'entrada dels jutjats. "Exigim protecció, reparació i justícia", "Si és patriarcal, no és justícia" o "Justícia paritària és igual a legitimitat democràtica" són alguns dels eslògans que es podien llegir a les pancartes que han exhibit durant l'acte de denúncia.

Les activistes consideren que la justícia vigent "posa en dubte la nostra paraula", en referència al fet que "no es creuen i qüestionen el nostre testimoniatge, se'ns jutja a nosaltres i no als agressors", segons critiquen en uns fulls volants que han repartit en català i castellà.

El Moviment Feminista de Mallorca es va presentar el 17 de novembre aprofitant l’avinentesa de la commemoració del 25 de novembre, Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones. La coordinadora agrupa diverses entitats i activistes feministes d’arreu de l’illa i va néixer per canalitzar i potenciar la denúncia i lluita en contra del sistema heteropatriarcal i les desigualtats, opressions i violències masclistes que atempten contra els drets i la vida de les dones en la societat actual.

stats