Es detecten set casos nous de coronavirus a les Illes i 15 persones més superen la malaltia

El nombre de morts s'eleva a 224, amb una defunció més que aquest dimarts

La Conselleria de Salut i Consum ha informat aquest dimecres que a les Balears hi ha 213 casos positius actius de coronavirus, és a dir, nou menys que aquest dimarts. A més, 1.620 persones ja han superat la malaltia, 15 més que ahir. Així mateix, s'ha notificat una nova defunció, i el total acumulat és de 224, i s'han verificat set casos nous, de manera que la xifra augmenta a 2.057 positius notificats amb prova PCR (1.802 a Mallorca, 92 a Menorca, 157 a Eivissa i 6 a Formentera). 

El Govern ha assenyalat que aquestes dades, que maneja el Servei balear d'Epidemiologia referents a la situació a la Comunitat, es podrien modificar en funció dels nous criteris establerts pel Ministeri de Sanitat per seguir l'evolució de la pandèmia. La Conselleria ha destacat que en total ja s'han duit a terme 98.216 proves als laboratoris públics de les Illes (76.410 PCR i 21.806 proves d'anticossos).

Situació als hospitals

En relació amb la situació assistencial als hospitals, d'acord amb les dades del Servei de Salut, la situació és la següent: a Mallorca hi ha 89 persones hospitalitzades, 21 de les quals es troben en unitats de cures intensives. 35 pacients reben atenció per part de les unitats d'atenció al coronavirus (UVAC), tot i que no totes són casos positius confirmats amb prova PCR.

Per la seva banda, a Menorca hi ha quatre persones hospitalitzades (una a l'UCI) i cap persona en seguiment per part de les UVAC. A Eivissa són 17 les persones hospitalitzades (quatre a l'UCI) i una altra rep atenció de les UVAC.

Personal sanitari

l'Executiu ha comunicat que des que va començar l'epidèmia s'han detectat 355 casos positius entre els professionals sanitaris, un 17,4% dels 2.057 casos que s'han detectat en total a les Illes amb prova PCR fins ara. De tots aquests casos, hi ha 50 sanitaris que són positius actius, xifra que representa el 0,3% dels 16.000 professionals. A més, un total de 96 estan en vigilància activa.

La situació a les residències

Pel que fa a la situació a les residències de gent gran, en les darreres hores els centres no han notificat cap contagi nou ni entre els usuaris ni entre els treballadors. A hores d'ara, hi ha 50 usuaris amb el contagi actiu, 209 han superat la infecció i 88 han mort. En el cas dels treballadors, 30 continuen contagiats i 135 s'han curat.

Quant a les residències per a persones amb discapacitat, no s'hi ha detectat cap cas nou de covid-19 i ja s'ha registrat una curació total entre els treballadors d'aquests centres. Per tant, la situació continua sent la mateixa: han superat la malaltia els 20 treballadors que havien estat afectats pel coronavirus, així com 34 residents, mentre que queden dos casos actius entre els usuaris, tots dos hospitalitzats.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF