Drets de les dones
Societat 16/09/2023

"La mort de Mahsa Amini ha fet que el país aixequi el cap"

La presidenta de l'Associació Persa de les Balears ha recordat la jove de 22 anys morta sota custòdia de la policia de la moral a l'Iran fa just un any

Héctor Rubio
1 min
Un moment de la concentració a la plaça de Cort

PalmaL'Associació Persa de les Balears ha organitzat aquest dissabte a la plaça de Cort una concentració per commemorar la mort de la jove kurda de 22 anys Mahsa Amini just ara fa un any. S'uneixen així a les protestes que s'han fet a distintes ciutats arreu del món. Mahsa Amini va morir sota custòdia de la policia de la moral després de ser detinguda per no dur el hijab.

Aquest dissabte a la plaça de Cort, la presidenta de l'Associació Persa de les Balears, Sedi Behvarrad, ha recordat Amini i, en declaracions a l'ARA Balears, ha explicat que ara, un any després, "la gent ja no té por; vol un canvi, vol viure en pau i llibertat". "Mahsa Amini va morir plena d'il·lusions per mostrar un poc de cabell", ha dit Behvarrad. "Ara l'Iran és un formiguer, un volcà que s'ha despertat. La por s'ha perdut davant les pistoles i les bufetades", ha dit.

Behvarrad ha explicat que ara la població mostra rebuig a l'autoritat religiosa. "Volem tornar a com vivíem fa 44 anys –abans de la Revolució islàmica del febrer del 1979. La meva padrina i la meva mare eren les més modernes. Quan veníem a Europa, eren dignes d'admiració per la seva elegància i, ara, no obstant això, maten la gent per mostrar els cabells", ha lamentat.

"La mort de Mahsa Amini ha fet que el país aixequi el cap; perquè la realitat és que el petit poble iranià només vol viure en pau", ha conclòs.

A la concentració a la plaça de Cort s'hi han unit autoritats polítiques i de la societat civil balear.

stats