Societat 04/11/2019

El vent fa caure una palmera i mata una dona al parc de la Mar de Palma

Des de l'ajuntament han assegurat que l'arbre s'havia revisat el passat 26 de setembre

Ara Balears
2 min
El vent fa caure una palmera i mata una dona al parc de la Mar de Palma

PalmaUna dona de 37 anys ha mort aquest diumenge migdia a Palma després de caure-li damunt una palmera moguda pel fort vent al parc de la Mar, segons ha informat el 061. Diversos testimonis de l'accident li han iniciat immediatament les maniobres de suport vital bàsic i sis minuts després hi ha arribat una ambulància del 061, els professionals de la qual li han iniciat les maniobres de reanimació avançada.

A causa dels múltiples traumatismes que ha sofert i la gravetat del seu estat, ha mort al mateix lloc del succés, malgrat les maniobres de reanimació cardiopulmonar que se li han practicat. Al lloc de l'accident també hi han acudit els Bombers de Palma i agents de la Policia Nacional i Local.

Des de l'Ajuntament de Palma han assegurat que la palmera s'havia revisat el passat 26 de setembre i han dit que les causes de la caiguda de l'arbre damunt la dona es deuen a una "fatalitat". Les restes de l'arbre s'analitzaran per un laboratori extern per descartar que patís altres afectacions.

El president en funcions del govern espanyol també ha volgut donar les condolences als familiars de la víctima i al mateix temps ha demanat molta precaució als ciutadans pel mal temps.

El Servei d'Emergències 112 de Balears ha atès aquest diumenge en set hores, de les set del dematí a les dues de l'horabaixa, un total de 126 incidents a causa del fort vent que s'ha registrat a les Illes. La majoria d'incidents han estat per la caiguda d'arbres, fins a 63, i elements urbans, amb un total de 24.

Per illes, l'112 ha gestionat 117 incidents a Mallorca, 5 a Eivissa, 3 a Menorca i 1 a Formentera. A Mallorca, la majoria han estat a Palma (50), seguit de Calvià (14), Llucmajor (8), Andratx (6), Manacor (4) i Sóller (4).

L'Agència Estatal de Meteorologia ha informat que la velocitat màxima del vent aquest diumenge s'ha registrat al puig d'Alfàbia amb 114 quilòmetres per hora, seguit del Dic de l'Oest de Palma amb 91,8 km/h i Llucmajor amb 91,4. A la mar s'han registrat ones de quatre metres amb una altura màxima de 4,3 metres prop de la Dragonera i de 4,1 metres a Maó.

stats