Defunció
Societat 15/11/2022

Mor el pare de l'actriu Jennifer Aniston

John Aniston, d'origen grec, també va treballar com a actor i va rebre diversos premis al llarg de la seva carrera

2 min
Jennifer Aniston amb el seu pare, John Aniston

BarcelonaL'intèrpret greco-nord-americà John Aniston, pare de la també actriu Jennifer Aniston i conegut per la seva participació en telenovel·les com Days of our lives, va morir divendres als 89 anys, segons ha anunciat la seva filla. "Vas ser un dels éssers humans més bonics que he conegut. Estic tan agraïda que te n'hagis anat al cel en pau i sense dolor. I ni més ni menys que l'11 de l'11. Sempre vas ser molt oportú. Aquest número sempre tindrà ara un significat encara més gran per a mi. T'estimaré fins a la fi dels temps", ha escrit a Instagram l'actriu, que va saltar a la fama per encarnar Rachel a la sèrie Friends, i que va acompanyar el seu missatge amb cinc fotos amb el seu progenitor.

John Aniston, nascut a Grècia el 1933, va fer carrera a la televisió nord-americana en telenovel·les com Days of our lives, Love of life i Search for tomorrow. La primera, que es va estrenar el novembre del 1965, s'emet encara a la cadena Peacock. El seu paper com a Victor Kiriakis li va valer el 1986 dos premis Soap Opera Digest al millor protagonista i millor dolent en una sèrie i un premi Emmy aquest juny passat al conjunt de la seva feina. La seva filla va acceptar el guardó en nom seu. "Aquest és un moment molt especial per a mi. És una oportunitat, no només per rendir tribut a una autèntica icona mundial de la televisió, sinó també per reconèixer els èxits d'un gran i respectat actor, que també és el meu pare", va dir en un missatge de vídeo.

L'afecte entre els dos era mutu: "La Jennifer és un talent natural. Hi ha certes coses que pots aprendre en aquest negoci i d'altres que no. El seu instint còmic és infal·lible. És la seva principal carta", va explicar l'intèrpret al portal ENews el 1990, quatre anys abans que s'estrenés Friends. John Aniston i Nancy Dow, la mare de Jennifer i també actriu, es van separar el 1980.

La protagonista de Friends i de pel·lícules com The good girl (2002) o Friends with money (2006) va reconèixer aquest mes en una llarga entrevista a la revista Allure que aquest divorci la va animar a independitzar-se. "Casa meva no era un lloc divertit. Vaig estar encantada de sortir-ne", va dir en aquest reportatge, on també va deixar clar que ja els havia perdonat a tots dos. Entre els missatges de condol que va rebre a Instagram hi va haver els de companys de professió, com Lisa Kudrow (Phoebe a Friends), Reese Witherspoon, que va interpretar la seva germana en aquesta mateixa sèrie i que també va coincidir amb ella a The Morning Show, o el seu exmarit Justin Theroux.

stats