Societat 09/10/2019

Mor Miquel Riera, pioner del psicobloc

L'escalador de 56 anys patia una greu malaltia

Ara Balears
1 min
Miquel Riera fent psicobloc

PalmaEl conegut escalador mallorquí Miquel Riera ha mort aquest dimecres a 56 anys. Qui fou un dels pioners de la modalitat d'escalada coneguda com a psicobloc patia una greu malaltia, segons ha avançat el 'Diario de Mallorca'. Aquesta disciplina és la manera més pura d'escalar, perquè es practica sense cordes ni cap altra ajuda artificial que el magnesi i les sabates. I sempre es practica en penya-segats per caure a la mar.

De fet, els germans Eneko i Iker Pou, que són internacionalment coneguts en el món de l'alpinisme i l'escalada, van assegurar en una entrevista a l'ARA Balears que Mallorca és "el bressol" i el "millor lloc del món" per practicar-lo, "tant per la qualitat de la seva roca calcària com les condicions climàtiques que ofereix". I en aquest sentit, van explicar que "Riera ha estat qui ha obert la majoria de rutes i les ha promocionades", a part de ser considerat com el pioner d’aquesta modalitat.

Miquel Riera, a més de practicar aquesta modalitat, era professor d'escalada esportiva i feia classes. A més, té un llibre que és un referent: 'Psicobloc Mallorca: guía de escalada', que fou editat per Desnivel.

stats