Mor Mey Hofmann, fundadora de l'escola de cuina Hoffmann
El seu restaurant havia rebut una estrella Michelin l'any 2004
BarcelonaMey Hofmann, creadora de l'Escola de Cuina Hofmann, a Barcelona, el restaurant de la qual va rebre el 2004 una estrella Michelin, ha mort aquest matí a la capital catalana als 69 anys com a conseqüència d'un càncer, segons han confirmat a Efe fonts d'aquest centre gastronòmic.
Hofmann, que des de molt jove tenia passió per la cuina, va crear el 1983 una escola de cuina quan ningú no apostava per l'hostaleria, i va ser la primera a convidar grans xefs, com Arzak o Ducasse, perquè ensenyessin les seves noves receptes i mètodes als seus alumnes, a més de formar-los en idiomes i en gestió empresarial.
Ahir a la nit l'Escola Hofmann va rebre el Premi Especial de l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició, un guardó que va recollir la seva filla Silvia, perquè, segons va dir en rebre el premi, la seva mare tenia problemes de salut.
Maria Remei Hofmann (Mey), va estudiar ciències econòmiques, arquitectura d'interiors, gemmologia i disseny de joies, a més de cuina, una passió que va compaginar amb els seus estudis, i que li va sorgir de petita quan passava els estius en un internat de Wiesbaden (Alemanya). Filla d'un enginyer de Baden-Württemberg i d'una catalana de l'Empordà que havia estat concertista de piano, va estudiar al liceu Francès, es va casar als 20 anys, va tenir una filla i poc després es va divorciar.
Ja divorciada, va obrir un negoci de joieria i va començar a donar classes de cuina en un local d'articles d'hostaleria del carrer de Ferran, fins que, animada pels seus amics i familiars, va fundar el 1983, al carrer Argenteria, la seva pròpia escola de cuina, de la que han sortit prestigiosos cuiners, com Sergio i Javier Torres.
Com a cuinera, la seva formació va començar a París, on va obtenir el diploma de "Cordon Bleu", i a l'Escola Lenôtre, i va seguir amb prestigiosos cuiners europeus. Després d'obrir l'escola Hofmann, més tard va inaugurar el restaurant Hofmann al carrer Argentería, que posteriorment va traslladar a la zona alta de Barcelona.
En els seus més de 30 anys de trajectòria la xef, a qui Juan Mari Arzak va qualificar com l'"aristòcrata de la cuina", va posar en marxa l'escola d'hostaleria, un restaurant premiat amb una estrella Michelin, una pastisseria, i fins a un córner a la fàbrica de creació contemporània La Seca.
També va obrir un Hofmann Bistrot, al Passeig de Sant Joan; la Taverna Hofmann, al carrer Girona i el Racó Hofmann, al carrer La Granada del Penedès, a més del Restaurant Hofmann.
El 2010, la pastisseria Hofmann va guanyar el segon Concurs Millor Croissant Artesà de Mantega d'Espanya.
Ferran Adrià va dir en el pròleg d'un dels seus llibres que a l'entorn de l'alta gastronomia espanyola el nom de Mey Hofmann només pot inspirar respecte i admiració, i que Hofmann era molt més que una cuinera.
El funeral de qui va ser un referent de l'alta pastisseria, la cuina contemporània i el magisteri culinari tindrà lloc el 5 de maig, a les 13 hores, al tanatori de Sant Gervasi de Barcelona.