Successos
Societat 10/12/2023

Dol al món del futbol per la mort del mallorquinista Javier Cabotá a 73 anys

Dimarts tindrà lloc la missa funeral a la parròquia de Sant Magí

ARA Balears
2 min
Una imatge de Javier Cabotá projectada al Son Moix

PalmaDol al món del futbol per la mort de l'empresari i mallorquinista Javier Cabotá a 73 anys. La notícia la va donar a conèixer aquest dissabte el seu fill, el cineasta Marcos Cabotá, a través d'un missatge a les xarxes socials. En el missatge escrivia: "Bon viatge, capità. Els teus passos, la meva guia. Et trobaré, papà".

Seguidament, diferents personalitats han manifestat el seu respecte per Cabotá (Palma, 1950), que va ser un emprenedor clau per conformar la realitat urbana de Palma i Mallorca. Va ser l'impulsor del centre comercial Porto Pi i de diferents edificis destacats arreu de la geografia mallorquina. En destaquen diferents urbanitzacions, com Maioris, Badia Blava. També va ser clau en la transformació del passeig Marítim. Cabotá també va estar lligat fortament al món de l'esport. Va ser vicepresident del RCD Mallorca i president del Palma Voleibol.

A les seves xarxes socials, la presidenta del Govern, Marga Prohens, ha donat el condol a la seva família i amics. "D'aquella generació d'emprenedors que va transformar les nostres illes, Xavier Cabotà va ser un visionari i un home compromès amb la ciutat de Palma i amb les Illes Balears", ha escrit la líder de l'Executiu autonòmic.

Des del perfil oficial del Reial Mallorca, també s'han acomiadat d'ell amb un missatge curt però emotiu: "Una figura clau en la nostra història. Descansi en pau, Francisco Javier Cabotá". La Federació de Futbol de les Illes Balears (FFIB) també n'ha lamentat la mort i ha recordat que Cabotá fou vicepresident i accionista del Mallorca durant la presidència de Miquel Contestí.

Les persones que vulguin acompanyar familiars i amics en aquesta pèrdua podran fer-ho dilluns que ve, d'11.00 h a 14.00 h, al tanatori de Palma de Son Valentí, quan es durà a terme la vetlla. Dimarts a les 20.00 h tindrà lloc la missa funeral a la parròquia de Sant Magí.

stats