Obituari
Societat 29/06/2023

Mor Jesús Jurado Gallardo, pioner de l'ecologisme a Mallorca

Va ser regidor del PSM a l'Ajuntament de Palma

ARA Balears
1 min
Jesús R. Jurado Gallardo

PalmaHa mort Jesús Jurado Gallardo a 80 anys d'edat aquest dimecres. Naturalista i ornitòleg de formació, va ser un dels pioners del moviment ecologista de les Balears. Va ser un dels fundadors del GOB i el primer president del Grup Excursionista de Mallorca.

Jesús Jurado també va ser regidor de l'Ajuntament de Palma pel PSM entre els anys 1991 i 1995. Conegut per la seva trajectòria divulgativa en l'àmbit naturalista, a través de la publicació d'assajos i articles, fou guardonat l'any 1973 amb el premi Ciutat de Palma de Periodisme Miquel dels Sant Oliver. Jurado tenia una secció coneguda com Por la defensa de la Naturaleza y del Paisaje , iniciada al Diario de Mallorca el maig de 1971 juntament amn altres autors com Josep A. Alcover, Lluc Mas, Miquel Rayó o Joan Mayol.

L'extensa labor de divulgació naturalística de Jurado i la seva vocació conservacionista es plasmà en multitud d'articles publicats al llarg dels anys setanta i vuitanta en diversos mitjans i publicacions, destacant la secció 'Baleares Verde' al diari Baleares. Tota aquesta activitat la desenvolupava de manera autodidacta i voluntària, fent-la compatible amb l'exercici de la seva professió administrativa en diferents empreses.

stats